ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Πορτογαλία: Έγραψε ιστορία ο Μιούρα, αγωνίστηκε σε ηλικία 56 ετών

Πορτογαλία: Έγραψε ιστορία ο Μιούρα, αγωνίστηκε σε ηλικία 56 ετών

Ο Καζουγιόσι Μιούρα έγραψε ιστορία καθώς σε ηλικία 56 ετών έπαιξε σε επαγγελματικό επίπεδο και έγινε ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται σε επαγγελματικό επίπεδο στην Ευρώπη.

Ο Καζουγιούσι Μιούρα έγραψε ιστορία το Σάββατο (22/4) το μεσημέρι με την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα της Ολιβεϊρένσε στη Β' κατηγορία της Πορτογαλίας καθώς πέρασε στο ματς με την Ακαντέμιο Βισέου ως αλλαγή στο 89' της αναμέτρησης.

Με την παρουσία αυτή όμως έστω και στα τελευταία λεπτά του αγώνα ο Μιούρα έγινε ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται σε επαγγελματικό επίπεδο στην Ευρώπη.

Ο Μιούρα αγωνιζόταν μέχρι τον Ιανουάριο στην Suzuka Point Getters ως δανεικός από την Yokohama FC και τον Ιανουάριο συμφώνησε με την ομάδα της Πορτογαλίας για να επιστρέψει ξανά στην Ευρώπη όπου είχε αγωνιστεί με επιτυχία.

Ο Μιούρα άρχισε την καριέρα του στην Βραζιλία το 1986 και το 1990 επέστρεψε στην Ιαπωνία για την Verdy Kawasaki. Εκεί παρέμεινε για οκτώ χρόνια με εξαίρεση τη σεζόν 1994-95 όταν πήγε ως δανεικός στην Τζένοα.

Μετά την ολοκλήρωση της θητείας του στην Verdy Kawasaki ήρθε ξανά για ένα εξάμηνο στην Ευρώπη και την Ντινάμο Ζάγκρεμπ το 1999 και έκτοτε αγωνίζεται στην πατρίδα του μέχρι και σήμερα.

Ο 55χρονος επιθετικός μετρά περισσότερες από 800 συμμετοχές στην καριέρα του και μένει να δούμε πώς θα τα πάει και στη Β Εθνική Πορτογαλίας.

TAGS ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ