CHAMPIONS LEAGUE

Πόρτο - Τσέλσι 0-2: Με το ένα πόδι στα ημιτελικά οι Άγγλοι

Ο Μέισον Μάουντ της Τσέλσι σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Πόρτο για τα προημιτελικά του Champions League 2020-2021 στο "Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν", Σεβίλλη | Τετάρτη 7 Απριλίου 2021
Ο Μέισον Μάουντ της Τσέλσι σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Πόρτο για τα προημιτελικά του Champions League 2020-2021 στο "Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν", Σεβίλλη | Τετάρτη 7 Απριλίου 2021 © 2021 ANGEL FERNANDEZ/ASSOCIATED PRESS

Όσο κι αν το 2-0 αποτελεί πλασματικό αποτέλεσμα, η Τσέλσι έκανε το χρέος της και νίκησε την Πόρτο στο "Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν" της Σεβίλλης με τέρματα των Μέισον Μάουντ και Μπεν Τσίλγουελ. Η νίκη θεωρείται εκτός έδρας, παρότι η ρεβάνς διεξάγεται στο ίδιο γήπεδο.

Η Τσέλσι πραγματοποίησε αποφασιστικό βήμα πρόκρισης, αφού επικράτησε με 2-0 της Πόρτο στα προημιτελικά του Champions League, σε ένα παιχνίδι στο οποίο θεωρητικά ήταν φιλοξενούμενη. Το γκολ του Μέισον Μάουντ από το 1ο ημίχρονο και του Μπεν Τσίλγουελ στο 2ο μετρούν ως εκτός έδρας γκολ, παρότι τόσο αυτό το παιχνίδι όσο κι η ρεβάνς της επόμενης Τρίτης διεξάγονται στο "Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν" της Σεβίλλης, δηλαδή σε ουδέτερη έδρα και για τις δύο ομάδες.

Ο Τόμας Τούχελ παρέταξε μια ομάδα με 5 αλλαγές σε σχέση με εκείνη που δέχθηκε 5 γκολ από τη Γουέστ Μπρομ μέσα στο "Στάμφορντ Μπριτζ", αλλά δεν δικαιώθηκε αρχικά, με βάση την εικόνα του αγώνα. Οι "μπλε" ήταν κακοί, δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν, ενώ είχαν και προβλήματα στο να κρατήσουν την μπάλα, με τον Ενγκολό Καντέ να κάθεται στον πάγκο και τους "δράκους" να επιτίθενται χωρίς εμπόδιο.

Οι καλές στιγμές δεν ήταν πολλές όμως, με συνέπεια στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα, η Τσέλσι να βρει το γκολ. Μία εκπληκτική κίνηση του Μέισον Μάουντ έφερε το 1-0 στο 32' και συνάμα τον κατέστησε νεαρότερο σκόρερ στην ιστορία της Τσέλσι σε νοκ άουτ της διοργάνωσης, σε ηλικία 22 ετών και 87 ημερών.

Με τους Σέρζιο Ολιβέιρα και Μεχντί Ταρεμί τιμωρημένους από τον αγώνα κόντρα στη Γιουβέντους, η δημιουργία και η απειλή των "δράκων" δεν ήταν όσο μεγάλη θα ήθελαν. Ο Εντουάρ Μεντί "καθάρισε" όσες φάσεις χρειάστηκε, με τον Σέρζιο Κονσεϊσάο να μην προβαίνει σε αλλαγές για να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Ο Τούχελ δεν τον μιμήθηκε και έριξε στο ματς τους Ολιβιέ Ζιρού και Κρίστιαν Πουλίσικ στη θέση των (εξαφανισμένων) Κάι Χάβερτς και Τίμο Βέρνερ.

Οι παίκτες της Τσέλσι πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Πόρτο για τα προημιτελικά του Champions League 2020-2021 στο "Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν", Σεβίλλη | Τετάρτη 7 Απριλίου 2021
Οι παίκτες της Τσέλσι πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Πόρτο για τα προημιτελικά του Champions League 2020-2021 στο "Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν", Σεβίλλη | Τετάρτη 7 Απριλίου 2021 © 2021 ANGEL FERNANDEZ/ASSOCIATED PRESS

Ο χρόνος κυλούσε χωρίς να αλλάζει η εικόνα, άρα προς όφελος των Λονδρέζων. Η αγωνία αυξήθηκε στην πλευρά των γηπεδούχων και μαζί με την πίεση, μεγάλωσε και ο κίνδυνος λάθους. Αυτό συνέβη στο 85', με τον Χεσούς Κορόνα να χάνει την μπάλα από τον Μπεν Τσίλγουελ και τον αριστερό μπακ της Τσέλσι να τρέχει μόνος του στο τετ α τετ με τον Αγκουστίν Μαρτσεσίν, γράφοντας το 2-0.

Αν και "μαγική" εικόνα, το προβάδισμα δύο εκτός έδρας γκολ διατηρεί την Τσέλσι αήττητη στη διοργάνωση (μαζί με τη Μάντσεστερ Σίτι) και με το ένα πόδι στα ημιτελικά. Το γεγονός ότι ο Τούχελ έγινε ο πρώτος προπονητής της Τσέλσι που κερδίζει τα πρώτα 3 νοκ άουτ παιχνίδια του στη διοργάνωση ύστερα από τον Ρομπέρτο ντι Ματέο, μόνο καλό σημάδι μπορεί να θεωρείται.

ΠΟΡΤΟ: Μαρτσεσίν, Μαναφά (83' Κονσεϊσάο), Πέπε, Μπεμπά, Ζαϊντού, Οτάβιο (83' Βιέιρα), Γκρούγιτς, Ουρίμπε, Κορόνα, Ντίας, Μαρεγκά (83' Μαρτίνεθ)

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Τζέιμς (80' Σίλβα), Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν, Ρίντιγκερ, Τσίλγουελ, Ζορζίνιο, Κόβατσιτς, Μάουντ (80' Καντέ), Χάβερτς (65' Ζιρού), Βέρνερ (65' Πουλίσικ)

Photo Credits: © 2021 Angel Fernandez/Associated Press

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΠΟΡΤΟ ΤΣΕΛΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ