ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Πόρτο - Σπόρτινγκ 2-2: Οι δράκοι γύρισαν από το 0-2 και διατήρησαν το +6 στο ντέρμπι των αποβολών

Ο Ταρεμί στην αναμέτρηση της Πόρτο με τη Λίβερπουλ
Ο Ταρεμί στην αναμέτρηση της Πόρτο με τη Λίβερπουλ © 2021 JON SUPER / AP IMAGES

Η Πόρτο βρέθηκε πίσω στο σκορ με δύο γκολ κόντρα στη Σπόρτινγκ, όμως ισοφάρισε σε 2-2 και διατήρησε τη διαφορά της στο +6 από τη δεύτερη θέση, που βρίσκεται η αντίπαλός της. Αγωνίζονταν με δέκα από το 49' οι φιλοξενούμενοι. Ένταση και αποβολές μετά τη λήξη.

Η Πόρτο υποδέχθηκε την Σπόρτινγκ για την 22η αγωνιστική του πορτογαλικού πρωταθλήματος σε μία μάχη για την πρώτη θέση. Οι γηπεδούχοι έκαναν την επιστροφή και πήραν την ισοπαλία με σκορ 2-2. Έτσι παρέμειναν στην κορυφή στο +6 από τη δεύτερη Σπόρτινγκ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους φιλοξενούμενους. Στο 8ο λεπτό ο Ρέις έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Παουλίνιο πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Η Σπόρτινγκ "χτύπησε" δεύτερη φορά στο 34ο λεπτό. Έπειτα από μία σέντρα από τα δεξιά προς το δεύτερο δοκάρι, ο Σαράμπια έκανε το γύρισμα και ο Νούνο Σάντος από κοντά έκανε το 2-0. Πριν από τη λήξη του πρώτου μέρους η Πόρτο ξαναμπήκε στο παιχνίδι.

Ο Ταρεμί μοίρασε στον Βιεϊρά, ο οποίος με σουτ στα όρια της περιοχής μείωσε σε 2-1 στο 38'. Στο δεύτερο μέρος, η Σπόρτιγνκ έμεινε με δέκα παίκτες, με τον Κόατες να βλέπει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 49'. Η Πόρτο είχε την κατοχή, πίεζε και κατάφερε να πετύχει την ισοφάριση στο 78'. Ο Βιεϊρά έκανε τη σέντρα, ο Ταρεμί πήρε την κεφαλιά και έκανε το 2-2, που έμεινε έως το τέλος.

Ένταση στο Πόρτο - Σπόρτινγκ
Ένταση στο Πόρτο - Σπόρτινγκ PRINTSCREEN

Με το σφύριγμα της λήξης, υπήρξε ένταση ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων με τον διαιτητή να τιμωρεί παίκτες. Κόκκινη είδαν οι Πέπε και Μαρκεζίν από την Πόρτο και οι Παλίνια και Ταμπάτα από τη Σπόρτινγκ. Μάλιστα, για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, οι δύο προπονητές, Κονσεϊσάο και Αμορίμ, αγκαλιάστηκαν.

ΠΟΡΤΟ: Κόστα, Σανουσί, Πέπε (74' Μάριο), Εμπεμπά, Μάριο, Οτάβιο, Βιτίνια (57' Γκαλένο), Ουρίμπε (74' Κονσεϊσάο), Βιέιρα (90 Μαρτίνες), Ταρεμί, Εβανίλσον (90' Γκρούγιτς)

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ: Αντάν, Ινάσιο, Κόατες, Φεντάλ, Εσγκάιο, Νούνες, Ουγκάρτε (90+10' Ταμπάτα), Ρέις, Σαράμπια (55' Παλίνια), Σάντος (66' Νέτο), Παουλίνιο (66' Σλιμανί)

Η βαθμολογία της Primeira Liga:

TAGS ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΡΤΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ