ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Πόρτο - Σπόρτινγκ 1-0: Στον τελικό κυπέλλου με 2/2 στο ντέρμπι

Οι Πέπε και Μαρτίνεθ πανηγυρίζουν γκολ της Πόρτο κόντρα στην Λάτσιο για το Europa League | 17 Φεβρουαρίου 2022
Οι Πέπε και Μαρτίνεθ πανηγυρίζουν γκολ της Πόρτο κόντρα στην Λάτσιο για το Europa League | 17 Φεβρουαρίου 2022 @2022 LUIS VIEIRA/AP IMAGES

Η Πόρτο προκρίθηκε στον τελικό του Taça de Portugal για 32η φορά στην ιστορία της, ύστερα τη δεύτερη νίκη της επί της Σπόρτινγκ, αυτήν τη φορά στο "Ντραγκάο".

Ύστερα από το πρωτάθλημα, η Πόρτο έβαλε από κάτω της τη Σπόρτινγκ σε ακόμα μία εγχώρια διοργάνωση, το Taça de Portugal. Οι "δράκοι" είχαν νικήσει με 2-1 στη Λισαβόνα στον πρώτο ημιτελικό των δύο μεγάλων αντιπάλων και στο "Ντραγκάο" προστάτευσαν από το προβάδισμα, φτάνοντας σε νέα νίκη, με 1-0.

Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός και είχε καλό ρυθμό, παρά τη βροχόπτωση. Καλές στιγμές υπήρχαν εκατέρωθεν, κυρίως στην πλάτη της άμυνας, η οποία ανέβαινε πολύ ψηλά και για τις δύο ομάδες. Σε μία τέτοια περίπτωση ο Πέντρο Γκονσάλβες σκόραρε στο 1ο ημίχρονο, όμως το γκολ δεν μέτρησε λόγω οφσάιντ, σε μία αντίστοιχη ο Εβανίλσον έστειλε την μπάλα άουτ σε τετ α τετ.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο 2ο μέρος και απείλησαν περισσότερο την εστία του Αντόνιο Αδάν. Τα "λιοντάρια" είχαν μόνο μία αντεπίθεση στην οποία έφτασαν κοντά στο γκολ, όμως τελικά στο 82ο λεπτό αυτό ήρθε για την Πόρτο με τον Τόνι Μαρτίνεθ.

Η ομάδα του Σέρζιο Κονσεϊσάο προκρίθηκε για 32η φορά στον τελικό του κυπέλλου και θα διεκδικήσει το 18ο τρόπαιο, ένα παραπάνω από τη Σπόρτινγκ, στον τελικό της 22ας Μαΐου με αντίπαλο την Τοντέλα (η οποία απέκλεισε την Τετάρτη την Μάφρα).

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών

ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • Σπόρτινγκ - Πόρτο 1-2 (49' Σαράμπια - 59' πέν. Ταρεμί, 64' Εβανίλσον)
  • Τοντέλα - Μάφρα 3-0 (38' Ντάντας, 66' Ερνάντο, 75' Μπόρζες)

ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • Μάφρα - Τοντέλα 1-1 (45' Πασέκο - 89' Μποσέλι)
  • Πόρτο - Σπόρτινγκ 0-0

* Ο τελικός θα διεξαχθεί την Κυριακή 22 Μαΐου στο "Νασιονάλ" της Οέιρας.

TAGS ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΡΤΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ