ΠΟΡΤΟ

Πόρτο: Ο Εμπεμπά αποκάλυψε το μυστικό του φάουλ που απέκλεισε την Γιουβέντους

Ο Σανσέλ Μπεμπά με τη φανέλα της Πόρτο σε αναμέτρηση κόντρα στην Πόρτο στο Champions League
Ο Σανσέλ Μπεμπά με τη φανέλα της Πόρτο σε αναμέτρηση κόντρα στην Πόρτο στο Champions League @ 2020 DANIEL COLE/ASSOCIATED PRESS

Όσοι πίστεψαν πως η τύχη χαμογέλασε στην Πόρτο όταν η μπάλα πέρασε κάτω από το τείχος των παικτών της Γιουβέντους και μετατράπηκε σε γκολ πρόκρισης έσφαλαν, με τον Εμπεμπά να αποκαλύπτει πως οι παίκτες του Κονσεϊσάο είχαν κάνει τη σχετική μελέτη.

Η Γιουβέντους υπέστη οδυνηρό αποκλεισμό στη φάση των "16" του Champions League από την Πόρτο αν και έπαιζε με παίκτη παραπάνω από το 54ο λεπτό (αποβολή του Ταρεμί με δεύτερη κίτρινη κάρτα), με το γκολ που έβαλε το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της βέκια σινιόρα να μπαίνει στο 115ο λεπτό.

Τότε, με το σκορ στο 2-1 για τους Τορινέζους, ο Σέρτζιο Ολιβέιρα πήρε αρκετά μέτρα φόρα για να εκτελέσει φάουλ που είχε κερδίσει η ομάδα του πολλά μέτρα εκτός περιοχής, με τη μπάλα να περνάει κάτω από το τείχος και να καταλήγει στα δίχτυα για να κάνει το 2-2 που έβαλε βάσεις πρόκρισης.

Το εντυπωσιακό είναι πως το τείχος άνοιξε πανεύκολα, με τους Ραμπιό, Ρονάλντο και Μοράτα να σηκώνονται από το έδαφος για να αποφύγουν τη μπάλα και όχι να σταματήσουν την πορεία της, με τους τρεις παίκτες να μπαίνουν στο στόχαστρο της κριτικής για την απαράδεκτη τοποθέτησή τους.

Βέβαια, όσοι πίστεψαν πως το ευθύβολο σουτ του πρώην μέσου του ΠΑΟΚ που κατέληξε στα δίχτυα ήταν θέμα τύχης, μάλλον έκαναν λάθος. Και αυτό γιατί ο συμπαίκτης του στους δράκους, Σανσέλ Εμπεμπά, αποκάλυψε με δηλώσεις του πως οι παίκτες της Πόρτο είχαν κάνει ειδική προετοιμασία σε περίτωση που κέρδιζαν φάουλ σε ανάλογη θέση.

"Είχαμε δει το video με αγώνες της Γιουβέντους και είχαμε μελετήσεσι το πώς συμπεριφερόταν το τείχος που σχημάτιζαν οι παίκτες της σε μακρινές εκτελέσεις φάουλ.

Είχαμε παρατηρήρισε ότι πηδούσαν πάντα και για αυτό δουλέψαμε πολύ σε αυτό τον τομέα στις προπονήσεις.

Το γκολ του 2-2 που μας επέτρεψε να περάσουμε στον επόμενο γύρο ήταν προϊόν της δουλειάς μας", δήλωσε χαρακτηριστικά ο αμυντικός των δράκων.

Photo Credits: @ 2020 Daniel Cole/Associated Press

TAGS ΠΟΡΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ