ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Πόρτο - Μπενφίκα 5-0: Την ισοπέδωσε κι άφησε την κορυφή για τη Σπόρτινγκ

Ο Γκαλένο πανηγυρίζει γκολ της Πόρτο κόντρα στην Σαχτάρ για το Champions League | 13 Δεκεμβρίου 2023
Ο Γκαλένο πανηγυρίζει γκολ της Πόρτο κόντρα στην Σαχτάρ για το Champions League | 13 Δεκεμβρίου 2023 @2023 LUIS VIEIRA/AP IMAGES

Η Πόρτο δεν έχει πει ακόμα την τελευταία λέξη της στην Primeira Liga και με το 5-0 επί της Μπενφίκα την γκρέμισε από την κορυφή στην οποία ανέβηκε η Σπόρτινγκ.

Η Πόρτο διέλυσε την Μπενφίκα στο clássico με 5-0 και προκάλεσε ανακατάταξη στην κορυφή της Primeira Division έπειτα από 24 αγωνιστικές, αφού εκεί πλέον βρίσκεται η Σπόρτινγκ και μάλιστα με αγώνα λιγότερο.

Τα "λιοντάρια" είχαν υποτάξει μεσοβδόμαδα τους "αετούς" στα ημιτελικά του κυπέλλου και τώρα ήταν η σειρά των "δράκων" να το κάνουν και μάλιστα με πιο εντυπωσιακό τρόπο.

Ο φορμαρισμένος Γκαλένο σημείωσε δύο τέρματα στο 1ο μέρος για τους γηπεδούχους και στο 55' έβγαλε την ασίστ για τον Γουέντελ. Η αποβολή του Νικολάς Οταμέντι για δύο κίτρινες κάρτες σε εννέα λεπτά έκανε ακόμη χειρότερη τη βραδιά της Μπενφίκα, που δέχθηκε τέταρτο γκολ από τον Πεπέ Ακίνο και πέμπτο από τον Ντάνιελ Ναμάσο και υπέστη την πιο βαριά ήττα στο ντέρμπι από το 2010.

  • ΠΟΡΤΟ: Κόστα, Μάριο (82' Σάντσες), Πέπε, Οτάβιο, Γουέντελ, Νίκο (83' Εουστάκιο), Βαρέλα, Κονσεϊσάο (88' Μαρτίνεθ), Πεπέ, Γκαλένο (82' Χάιμε), Εβανίλσον (83' Ναμάσο)
  • ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Τρουμπίν, Άουρσνες, Α. Σίλβα, Οταμέντι, Μοράτο (46' Καρέρας), Νέβες, Κεκτσιού (46' Λούις), Ντι Μαρία (57' Νέρες), Ρ. Σίλβα (63' Αραούζο), Μάριο, Τένγκστεντ (56' Καμπράλ)
TAGS ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΡΤΟ ΜΠΕΝΦΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ