ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Πόρτο - Μπενφίκα 3-1: Οι Δράκοι κατασπάραξαν ξανά τους Αετούς στο ντέρμπι τίτλου

Οι παίκτες της Πόρτο πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Μίλαν για το Champions League 2021-2022 στο "Τζιουζέπε Μεάτσα", Μιλάνο | Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021
Οι παίκτες της Πόρτο πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Μίλαν για το Champions League 2021-2022 στο "Τζιουζέπε Μεάτσα", Μιλάνο | Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021 © 2021 LUCA BRUNO/ASSOCIATED PRESS

Η Πόρτο επιβλήθηκε ξανά της Μπενφίκα, ύστερα από το κύπελλο και στο πρωτάθλημα. Το 3-1 στο "Ντραγκάο" τη φέρνει στην κορυφή και αφήνει εκτός μάχης τίτλου την ομάδα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου.

Μία εβδομάδα μετά το αντίστοιχο παιχνίδι στα προημιτελικά του κυπέλλου και πάλι στο "Ντραγκάο", η Πόρτο υπέταξε με 3-1 την Μπενφίκα και στην Primeira Liga, ξανά χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, αφήνοντάς την εκτός μάχης τίτλου από τη 16η αγωνιστική.

Στο ντεμπούτο του Νέλσον Βερίσιμο στον πάγκο έπειτα από την αποχώρηση του Ζόρζε Ζεζούς, η Μπενφίκα είχε ξανά τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο κάτω από τα δοκάρια (ήταν στον πάγκο στον αγώνα κυπέλλου). Αντιθέτως, η Πόρτο δεν είχε την αιχμή του δόρατός της, τον Λουίς Ντίας, που βρέθηκε θετικός σε κορονοϊό πριν από το ματς.

Κανένα πρόβλημα για τους Δράκους, που εκμεταλλεύτηκαν την κάκιση απόδοση όλων των παικτών της Μπενφίκα που έπαιζαν αριστερά. Κάνοντας πάρτι από αυτήν την πλευρά, οι γηπεδούχοι βρήκαν δύο γκολ με τους Φάμπιο Βιέρα και Πεπέ και ακόμα ένα που δεν μέτρησε λόγω οφσάιντ. Ο Ρομάν Γιαρέμτσουκ μείωσε με την έναρξη του 2ου μέρους, όμως η δεύτερη κίτρινη του Αντρέ Αλμέιδα λίγο αργότερα έκρινε τα πάντα.

Οι Αετοί ισορρόπησαν κάπως το παιχνίδι όταν έπαιξαν με τέσσερις παίκτες στην άμυνα αντί για τρεις, έχασαν μία τεράστια ευκαιρία, όμως το γκολ του Μεχντί Ταρεμί στο 68' "κλείδωσε" τους τρεις βαθμούς για την ομάδα του Σέρζιο Κονσεϊσάο, που ξανάπιασε τη Σπόρτινγκ στην κορυφή.

TAGS ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΠΟΡΤΟ ΜΠΕΝΦΙΚΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ