ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πολωνία - Σουηδία 2-0: Με Λεβαντόβσκι και Κριχόβιακ στο Κατάρ

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι της Πολωνίας πανηγυρίζει γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Σουηδία στα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο "Σιλέσιαν", Χορχόβ | Τρίτη 29 Μαρτίου 2022
Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι της Πολωνίας πανηγυρίζει γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Σουηδία στα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο "Σιλέσιαν", Χορχόβ | Τρίτη 29 Μαρτίου 2022 © 2022 CZAREK SOKOLOWSKI/ASSOCIATED PRESS

Η Πολωνία επικράτησε με 2-0 της Σουηδίας στο μπαράζ του Χορχόβ χάρη σε γκολ των Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι και Πιοτρ Ζιελίνσκι και προκρίθηκε στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Η Πολωνία αποδείχθηκε η καλύτερη ομάδα του μονοπατιού της, έστω και παίζοντας μόνο στον τελικό, με συνέπεια να πάρει το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022. Το 2-0 επί της Σουηδίας στο Χορζόβ έστειλε την παρέα του Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι στο Κατάρ.

Ο επιθετικός της Μπάγερν άνοιξε το σκορ στο 2ο μέρος χάρη σε πέναλτι που κέρδισε ο Γκρεγκόρ Κριχόβιακ της ΑΕΚ και το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Πιοτρ Ζιελίνσκι, "σφραγίζοντας" την 9η παρουσία της χώρας του σε τελική φάση Μουντιάλ.

Ο αγώνας ήταν ισορροπημένος στο μεγαλύτερο μέρος του. Η Πολωνία είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 11' με κεφαλιά του Λεβαντόβσκι, ο οποίος κατά τα άλλα ήταν "ήσυχος" στο 1ο μέρος, κυρίως λόγω του μαρκαρίσματος του Μάρκους Ντάνιελσον. Ο Εμίλ Φόρσμπεργκ είχε την καλύτερη στιγμή των Σουηδών λίγο αργότερα, σε ένα παιχνίδι που έδειχνε ότι θα κριθεί στο γκολ.

Στην ανάπαυλα, ο Τσέσλαβ Μίχνιεβιτς έριξε στη μάχη τον Κριχόβιακ κι αυτός στο 49' πρόλαβε να κερδίσει πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Λεβαντόβσκι. Το μομέντουμ πήγε με το μέρος των γηπεδούχων, ειδικά από τη στιγμή που ο Ντέγιαν Κουλουσέβσκι έχασε μία καλή στιγμή για να ισοφαρίσει.

Ο Ρόμπιν Όλσεν έγινε πρωταγωνιστής του αγώνα με τις επεμβάσεις του και ο Ντάνιελσον από ήρωας μοιραίος, αφού στο 72' έχασε την μπάλα από τον Ζιελίνσκι, ο οποίος βγήκε τετ α τετ κι έκανε το 2-0. Η είσοδος του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς δεν είχε αποτέλεσμα για τους Σουηδούς, που δεν θα κάνουν τη 13η παρουσία τους στην τελική φάση του θεσμού, μένοντας στην πρόκριση του 2018 (όπου κατετάγησαν 7οι) στα τελευταία τέσσερα τουρνουά.

ΠΟΛΩΝΙΑ: Σέσνι, Μπιέλικ, Γκλικ, Μπέντναρεκ, Κας, Γκοράλσκι (46' Κριχόβιακ), Μόντερ, Μπερεσίνσκι, Ζιελίνσκι (89' Μπούκσα), Λεβαντόβσκι, Σιμάνσκι

ΣΟΥΗΔΙΑ: Όλσεν, Κραφτ, Λίντελεφ, Ντάνιελσον (79' Ιμπραχίμοβιτς), Αουγκούστινσον, Κουλουσέβσκι, Κ. Όλσον (80' Κάρλσον), Κάρλστρεμ (67' Σβάνμπεργκ), Φόρσμπεργκ, Κουέισον (66' Ελάνγκα), Ίσακ

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΩΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΟΥΗΔΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ