UEFA

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τέλος η χορηγία της Gazprom στην UEFA ύψους 47 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως

Η ταμπέλα της Gazprom σε αγώνα Champions League
Η ταμπέλα της Gazprom σε αγώνα Champions League AP IMAGES

Η UEFA με αφορμή την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αποφάσισε να τερματίσει τη χορηγία της Gazprom προς την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Το deal απέφερε ετησίως περίπου 47 εκατομμύρια ευρώ, ενώ είχε διάρκεια έως το 2024.

Οι εξελίξεις μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι ραγδαίες και σε αθλητικό επίπεδο. Συγκεκριμένα, η UEFA σε έκτακτη συνεδρίαση της την Δευτέρα (28/2) αποφάσισε να τερματίσει τη χορηγία της Gazprom προς την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

H UEFA από την πρώτη στιγμή της εισβολής σκεφτόταν την αποχώρησή της από τη συνεργασία. Μάλιστα, εδώ και λίγες μέρες η ομοσπονδία είχε ζητήσει νομικές συμβουλές για τον τρόπο τερματισμού της χορηγίας του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού. Η διακοπή αυτή έχει άμεση ισχύ και πλέον το όνομα της Gazprom δεν θα υπάρχει στο Champions League και στο Euro 2024.

Το deal απέφερε περίπου 47 εκατομμύρια ευρώ στην UEFA ετησίως, ενώ η συμφωνία η οποία διεκόπη προβλεπόταν να έχει διάρκεια έως το 2024.

Την ίδια μέρα, η FIFA και η UEFA αποφάσισαν από κοινού ότι όλες οι ρωσικές ομάδες, εθνικές ή σύλλογοι, αποκλείονται από τη συμμετοχή στις διεθνείς διοργανώσεις, μέχρι νεωτέρας.

TAGS UEFA ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ