ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε ουδέτερες έδρες οι διεθνείς αγώνες ρωσικών και ουκρανικών ομάδων

Οι παίκτες της Σπαρτάκ Μόσχας πανηγυρίζουν στον αγώνα με τη Νάπολι
Οι παίκτες της Σπαρτάκ Μόσχας πανηγυρίζουν στον αγώνα με τη Νάπολι PAVEL GOLOVKIN

H UEFA αποφάσισε, πέρα από την αλλαγή της έδρας του τελικού, οι ρωσικές και ουκρανικές ομάδες να δίνουν τους διεθνείς αγώνες τους σε ουδέτερες έδρες μέχρι νεοτέρας.

Στην έκτακτη συνεδρίαση της UEFA αποφασίστηκε, πέρα από την αλλαγή της έδρας του τελικού του Champions League, οι ρωσικές και ουκρανικές ομάδες να δώσουν τους διεθνείς αγώνες τους σε ουδέτερες έδρες μέχρι νεοτέρας.

Αξίζει να σημειωθεί πως μόνο η Σπαρτάκ Μόσχας έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και πιο συγκεκριμένα αγωνίζεται στη φάση των 16 του Europa League, ενώ η Ουκρανία δεν έχει εκπρόσωπο.

Βέβαια, πέρα από τους συλλόγους, η ίδια απόφαση ισχύει και για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων. Η εθνική Ρωσίας συμμετέχει μαζί με Πολωνία, Σουηδία και Τσεχία στα playoffs για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2022, με τις αναμετρήσεις να διεξάγονται μέσα στον Μάρτιο. Συγκεκριμένα, αντιμετωπίζει την Πολωνία στις 24 Μαρτίου, με οποία περάσει να παίζει με το νικητή του ζευγαριού Σουηδία - Τσεχία στον τελικό.

Το ίδιο ισχύει και για την Εθνική Ουκρανίας που αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Σκωτία στις 24 Μαρτίου και σε περίπτωση πρόκρισης θα παίξει με το νικητή του ζευγαριού Ουαλία - Αυστρία στις 29 Μαρτίου.

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ CHAMPIONS LEAGUE EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ