ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πρώην αρχηγός της εθνικής Αιγύπτου κατηγορεί τη FIFA για μη τιμωρία του Ισραήλ

Ο πρώην αρχηγός της εθνικής Αιγύπτου, Μοχαμέντ Αμπουτρίκα
Ο πρώην αρχηγός της εθνικής Αιγύπτου, Μοχαμέντ Αμπουτρίκα @ 2012 SHUJI KAJIYAMA / AP IMAGES

Ο πρώην αρχηγός της εθνικής Αιγύπτου, Μοχαμέντ Αμπουτρίκα, κατηγόρησε τη FIFA για "διπλά μέτρα και σταθμά", καθώς δεν τιμώρησε το Ισραήλ και όσους συνδέονται με αυτό για όσα συνέβησαν (και συμβαίνουν σε μικρότερη κλίμακα) στη λωρίδα της Γάζας.

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχει ευαισθητοποιήσει τον αθλητικό κόσμο, ο οποίος εκφράζει τη συμπαράστασή του στους Ουκρανούς για τις δύσκολες στιγμές που ζουν.

Ωστόσο δεν λείπουν και οι φωνές για μεροληπτική στάση, καθώς σε άλλες περιπτώσεις δεν υπήρξε αντίστοιχη στήριξη από τον ποδοσφαιρικό κόσμο της ομάδας, όπως η περίπτωση του Τούρκου ποδοσφαιριστή, Αϊκούτ Ντεμίρ.

Ο πρώην αρχηγός της εθνικής Αιγύπτου, Μοχαμέντ Αμπουτρίκα απευθυνόμενος προς τη FIFA αναφορικά με την απαγόρευση των ρωσικών ομάδων, τόνισε ότι αυτό πρέπει να γίνει και για το Ισραήλ και όσους συνδέονται μαζί του, λόγω του Παλαιστινιακού.

"Η απόφαση για αναστολή ρωσικών συλλόγων και ομάδων από όλες τις διοργανώσεις πρέπει να συνοδεύεται από απαγόρευση όσων συνδέονται με το Ισραήλ, το οποίο σκοτώνει παιδιά και γυναίκες στην Παλαιστίνη εδώ και χρόνια. Χρησιμοποιείτε διπλά μέτρα και σταθμά", ανέφερε στο μήνυμά του προς τη FIFA.

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ