ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πολωνία και Σουηδία δεν δέχονται τις κυρώσεις της FIFA και αρνούνται να παίξουν με Ρωσία

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι με τη φανέλα της εθνικής Πολωνίας στο ματς κόντρα στην Σουηδία για τα τελικά του Euro 2020 | 23 Ιουνίου 2021
Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι με τη φανέλα της εθνικής Πολωνίας στο ματς κόντρα στην Σουηδία για τα τελικά του Euro 2020 | 23 Ιουνίου 2021 @ 2021 KIRILL KUDRYAVTSEV/AP IMAGES

Η FIFA ανακοίνωσε μέτρα κατά της Ρωσίας που δεν ικανοποιούν Πολωνία και Σουηδία, οι οποίες παραμένουν αρνητικές στο να αγωνιστούν μαζί της για τα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Η FIFA ανακοίνωσε ένα πρώτο πακέτο κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας, το οποίο αφορά κυρίως τα διακριτικά της χώρας και την έδρα στην οποία θα αγωνίζεται η εθνική ομάδα. Η τιμωρία αφορά την εισβολή στην Ουκρανία, όμως ορισμένες άμεσα εμπλεκόμενες ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες δεν έμειναν ικανοποιημένες και διατηρούν άτεγκτη θέση ως προς την άρνησή τους να αγωνιστούν με την εθνική Ρωσίας, στα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Πολωνίας, Τσέζαρι Κουλέσα, αμέσως μετά την ανακοίνωση της FIFA, έγραψε στο twitter ότι δεν δέχεται την απόφαση και δεν αλλάζει η στάση της Πολωνίας.

"Η σημερινή απόφαση της FIFA είναι απολύτως απαράδεκτοι. Δεν ενδιαφερόμαστε να συμμετάσχουμε σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Η στάση μας παραμένει απαράλλαχτη. Η εθνική Πολωνίας δεν θα αγωνιστεί με τη Ρωσία, όποια κι αν είναι η ονομασία της ομάδας", αναφέρει.

Ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Σουηδίας, Καρλ Έρικ Νίλσον, μιλώντας στο Fotbollskanalen, επανέλαβε ότι επίσης δεν αλλάζει στάση η χώρα του: "Η άποψή μας δεν διαφέρει σήμερα και η κατάσταση δεν έχει αλλάξει στην Ουκρανία απλά και μόνο λάβαμε το μήνυμα της FIFA. Δεν έχουμε διαφορετική άποψη σήμερα, αλλά θέλουμε να μιλήσουμε με την Πολωνία και την Τσεχία, ώστε ενωμένοι να δώσουμε στη FIFA απάντηση στο τι σκεφτόμαστε. Περιμέναμε πιο αυστηρή στάση από τη FIFA".

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΡΩΣΙΑΣ FIFA ΕΘΝΙΚΗ ΣΟΥΗΔΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΩΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ