ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ουαλοί, Δανοί και Αλβανοί αρνούνται να παίξουν και αυτοί κόντρα στην Ρωσία

Οι παίκτες της εθνικής Δανίας πριν από αγώνα τους κόντρα στο Βέλγιο για τα τελικά του Euro 2020 | 17 Ιουνίου 2021
Οι παίκτες της εθνικής Δανίας πριν από αγώνα τους κόντρα στο Βέλγιο για τα τελικά του Euro 2020 | 17 Ιουνίου 2021 @2021 MARTIN MEISSNER/ POOL VIA AP IMAGES

Μετά από τις Πολωνία, Σουηδία και Τσεχία που ξεκαθάρισαν με τον πλέον επίσημο τρόπο πως δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουν την Ρωσία σε ποδοσφαιρικο επίπεδο λόγω της εισβολής στην Ουκρανία, τον ίδιο δρόμο ακολούθούν Ουαλοί, Δανοί και Αλβανοί.

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία μετά την απόφαση του Βλαντιμίρ Πούτιν έχει θέσει τους Ρώσους σε διεθνή απομόνωση, με την παγκόσμια κοινότητα να στέκεται απέναντί τους σε μία προσπάθεια να μπει άμεσα τέλος στη φρίκη του πολέμου.

Αυτό ακριβώς ισχύει και σε αθλητικό επίπεδο, με τις Πολωνία, Σουηδία και Τσεχία να ξεκαθαρίζουν μέσω των ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών τους πως δεν κατέβουν να παίξουν κόντρα στην Ρωσία στους αγώνες μπαράζ της FIFA για ένα εισιτήριο για την τελική φάση του Μουντιάλ του Κατάρ.

Δεν είναι όμως οι μοναδικές που κάνουν εμπάργκο στην Ρωσία, αφού τις τελευταίες ώρες, τρεις ακόμα εθνικές ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες χαράσσουν την ίδια πορεία.

"Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ουαλίας (FAW) στέκεται αλληλέγγυα με την Ουκρανία και νιώθει μεγάλη θλίψη και σοκ για τις πρόσφατες εξελίξεις στη χώρα.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ουαλίας εκφράζει την καταδίκη της για τη χρήση βίας και τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν από τη Ρωσία κατά την εισβολή της στην Ουκρανία.

Η ουαλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία αποφάσισε ότι η εθνική ομάδα δεν θα παίξει διεθνείς αγώνες εναντίον της Ρωσίας στο άμεσο μέλλον, σε οποιοδήποτε επίπεδο του παιχνιδιού. Οι σκέψεις και η υποστήριξή μας είναι με τον λαό της Ουκρανίας", τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση από πλευράς Ουαλών.

Από την πλευρά της Δανίας, σε αντίστοιχη τοποθέτηση προχώρησε ο διευθυντής της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Δανίας, Γιάκομπ Γένσεν, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

"Η κατάσταση υπαγορεύει ότι η Ρωσία πρέπει να αποκλειστεί από το ποδόσφαιρο, από όλα τα αθλήματα, και αυτό που ζητάμε είναι από την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιβάλλει ορισμένες κυρώσεις που θα κάνουν τη Ρωσία να αποκλειστεί όσο συνεχίζεται η κατάσταση.

Είναι σαφές ότι με την εξαιρετικά επιθετική συμπεριφορά της Ρωσίας, η οποία έχει εισβάλει σε μια ελεύθερη Ουκρανία, η ρωσική ομοσπονδία ποδοσφαίρου δεν μπορεί να παίρει μέρος σε ποδοσφαιρικούς αγώνες, όπως έχει προτείνει η FIFA".

Όσον αφορά στην Αλβανία, την απόφαση της γειτονικής χώρας για μην αναμετρηθεί με την Ρωσία λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία, έκανε ο Υπουργός Εξωτερικών, Όλτα Τσάκα.

"Η Αλβανία δεν θα πάρει μέρος σε οποιοδήποτε αθλητικό ματς μαζί με την ρωσική ποδοσφαιρική ομοσπονδία μέχρι το τέλος της κατάληψης της Ουκρανίας", υπογράμμισε για το θέμα, με την Αλβανία να είναι προγραμματισμένο να φιλοξενήσει την Ρωσία στις 2 Ιουνίου 2022 στα Τίρανα στο πλαίσιο του Nations League (η ρεβάνς με γηπεδούχο την Ρωσία έχει οριστεί για τις 13 Ιουνίου).

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΔΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΡΩΣΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ