ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο δισεκατομμυριούχος συνιδιοκτήτης της Σπαρτάκ δήλωσε ότι έχασε το 99% της περιουσίας του

Ο Λέονιντ Φεντούν
Ο Λέονιντ Φεντούν © 2016 ALEXANDER ZEMLIANICHENKO/ASSOCIATED PRESS

Ο δισεκατομμυριούχος και συνιδιοκτήτης της Σπαρτάκ Μόσχας, Λεονίντ Φεντούν, δήλωσε ότι έχασε το 99% της περιουσίας του, η οποία ξεπερνούσε τα 11.000.000.000 δολάρια.

Ο Λεονίντ Φεντούν είναι ο συνιδιοκτήτης της Σπαρτάκ Μόσχας και παράλληλα αντιπρόεδρος της Lukoil, κορυφαίας ρωσικής πετρελαϊκής εταιρίας. Αναπόφευκτα, η εισβολή των δυνάμεων της πατρίδας του στην Ουκρανία έχει επηρεάσει και τον ίδιο, αφού οι διεθνείς κυρώσεις εις βάρος της ρωσικής οικονομίας έχει σοβαρό αντίκτυπο στην περιουσία του.

Όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος, οι εξελίξεις έχουν οδηγήσει στην απώλεια του 99% της προσωπικής περιουσίας, κάτι που αναμένεται να επηρεάσει έντονα και τη Σπαρτάκ.

Ο Φεντούν κατέχει το 32,7% των μετοχών του συλλόγου και ταυτόχρονα είναι πρόεδρος της ομάδας, αναλαμβάνοντας ευθύνες για όλη τη λειτουργία του συλλόγου.

Μέχρι πρότινος ήταν ο 16ος πιο πλούσιος Ρώσος με βάση το Forbes, με περιουσία που ξεπερνούσε τα 11.000.000.000 δολάρια, ωστόσο έπεσε θύμα των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία.

Ο Φεντούν κατέχει το 9,2% των μετοχών της Lukoil, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρίας ενέργειας στη χώρα (με πρώτη την κρατική Gazprom), η οποία πρόσφατα ανακοίνωσε περικοπές.

Το 2021, ο γεννημένος στο Κίεβο Φεντούν είχε επιχειρήσει να εξαγοράσει τη Γουλβς για περίπου 480.000.000 ευρώ.

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ