ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κατά του Τιμοστσούκ οι πρώην συμπαίκτες του

Ο Ανατόλι Τιμοστσούκ σε προπόνηση της εθνικής Ουκρανίας
Ο Ανατόλι Τιμοστσούκ σε προπόνηση της εθνικής Ουκρανίας © 2012 EFREM LUKATSKY/ASSOCIATED PRESS

Ο άλλοτε αρχηγός της εθνικής Ουκρανίας, Ανατόλι Τιμοστσούκ, παραμένει στο στόχαστρο ακόμα και πρώην συμπαικτών του για τη σιγή που τηρεί κατά τη διάρκεια της εισβολής της Ρωσίας στην πατρίδα τους.

Ο Αντρέι Γιαρμολένκο αποκάλυψε μια συνομιλία που είχε με τον άλλοτε συμπαίκτη του και αρχηγό της εθνικής Ουκρανίας, Ανατόλι Τιμοστσούκ, ο οποίος εξακολουθεί να μη μιλά δημοσίως για την εισβολή της Ρωσίας στην πατρίδα τους.

Ο επιθετικός της Γουέστ Χαμ υποστήριξε ότι επικοινώνησε με τον νυν βοηθό προπονητή της Ζενίτ και συμπαίκτη στην εθνική από το 2009 μέχρι το 2016, αλλά η συνομιλία τους έληξε άδοξα.

"Τον ρώτησα 'πώς κοιμάσαι τα βράδια'. Μου απάντησε 'δεν κοιμάμαι' και μετά μου τηλεφώνησε. Του είπα 'ήσουν ίνδαλμα για μένα, τώρα είσαι τίποτα'. Μου είπε να πάω να γ@@@@ώ και του είπα το ίδιο. Αυτό ήταν".

Ένας θρύλος του ουκρανικού ποδοσφαίρου και τέως ομοσπονδιακός τεχνικός, ο οποίος τα περισσότερα χρόνια της καριέρας του τα πέρασε ως συμπαίκτης του Τιμοστσούκ στην εθνική Ουκρανίας, ο Αντρέι Σεβτσένκο, αρνήθηκε να σχολιάσει το ζήτημα, όταν ρωτήθηκε σε τηλεοπτική συνέντευξη.

Τον Μάρτιο, ένας άλλος διεθνής Ουκρανός είχε καταφερθεί εναντίον του 43χρονου ρέκορντμαν συμμετοχών με την εθνική ομάδα της χώρας, ο Ρουσλάν Μαλινόβσκι. "Δεν ξέρω για τον Τιμοστσούκ. Πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο. Είναι δύσκολο να σχολιάσω, αλλά είναι περίεργο που δεν έχει πει κάτι. Νομίζω ότι δεν είναι σωστό. Πλέον δεν είναι θρύλος του ουκρανικού ποδοσφαίρου. Τα περασμένα επιτεύγματά του έχουν ξεχαστεί", είχε δηλώσει στη Daily Mail.

Ο βετεράνος αμυντικός μέσος Εβγκένι Λεβτσένκο είχε τουιτάρει στο λογαριασμό του Τιμοστσούκ στις αρχές Μαρτίου και τον ρωτούσε γιατί εξακολουθεί να εργάζεται στη Ζενίτ, ένα σύλλογο από την επιτιθέμενη χώρα.

"Είσαι από την Ουκρανία. Πώς μπορείς να είσαι σιωπηλός και να συνεχίζεις να δουλεύεις εκεί; Παίξαμε μαζί στην ίδια ομάδα, φορέσαμε αυτήν τη φανέλα με υπερηφάνεια, ψάλλαμε τον εθνικό ύμνο, νικήσαμε και χάσαμε. Τώρα θα είσαι σιωπηλός; Τολίκ, πώς θα ζήσεις με αυτό;"

Η ουκρανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ανακοίνωσε προ εβδομάδων ότι πλέον δεν αναγνωρίζει τα προπονητικά διπλώματα που έχει χορηγήσει στον Τιμοστσούκ και αφαιρεί όλες τις ατομικές διακρίσεις του, ενώ τον βγάζει και από το πάνθεον του ουκρανικού ποδοσφαίρου.

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ