ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η τρομερή στιγμή που η γυναίκα και η νεογέννητη κόρη του Σάκχοβ πέρασαν τα σύνορα

Η σύζυγος του Σάκχοβ, Αλόνα, με το παιδί τους
Η σύζυγος του Σάκχοβ, Αλόνα, με το παιδί τους SAKIS MITROLIDIS / AFP

Δείτε τις συγκλονιστικές φωτογραφίες από τη στιγμή που ο Εβγκέν Σάκχοβ μαζί με τη σύζυγο και την κόρη του περνούν τα σύνορα του Προμαχώνα και διαβάστε όλα όσα είπε ο Ουκρανός χαφ της ΑΕΚ για την περιπέτεια που έζησαν.

Οι στιγμές αγωνίας για τον Εβγκέν Σάκχοφ και την οικογένειά του έληξαν την περασμένη Παρασκευή (11/03), όταν όλοι τους πέρασαν τα σύνορα του Προμαχώνα.

Ο Έβγεν Σάκχοβ είχε πάρει άδεια από την ΑΕΚ, προκειμένου να φέρει την οικογένειά του στην Ελλάδα, καθώς η σύζυγός του και το νεογέννητο παιδί τους ήταν στο Κίεβο το προηγούμενο διάστημα ενόσω η Ρωσία είχε εισβάλλει στην ουκρανική επικράτεια.

Ο μέσος της ΑΕΚ συνάντησε τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του στη Ρουμανία και από εκεί έφτασαν οδικώς το μεσημέρι της Παρασκευής στον Προμαχώνα.

Η σύζυγός του Αλόνα κρατώντας το παιδί τους στην αγκαλιά της δεν έκρυψε την ανακούφισή της που η περιπέτειά τους έλαβε τέλος, ενώ ο Σάκχοβ μιλώντας στην Gazzetta Dello Sport αναφέρθηκε σε όλα όσα έζησαν.

Ο Εβγκέν Σάκχοβ στον Προμαχώνα
Ο Εβγκέν Σάκχοβ στον Προμαχώνα SAKIS MITROLIDIS / AFP

"Έλειπα από την στιγμή της γέννησης του παιδιού μου, αλλά εάν ήμουν εκεί δεν θα μπορούσα να φύγω" ανέφερε αρχικά και συνέχισε: "Εγώ και η σύζυγός μου μένουμε στην Αθήνα, αλλά θέλαμε το παιδί μας να γεννηθεί στο Κίεβο. Έτσι, η Αλόνα επέστρεψε στους γονείς της και μιλούσαμε στο τηλέφωνο. Εγώ παρέμεινε εδώ και συνέχισα τις προπονήσεις, αλλά ήμουν έτοιμος να πετάξω μόλις γεννούσε".

Αναφερόμενος σε όσα έζησαν είπε: "Η Αλόνα με πήρε και έκλαιγε. Μου είπε ότι η επίθεση των Ρώσων ξεκίνησε. Από εκείνη τη στιγμή και οι επόμενες ημέρες ήταν γεμάτες φόβο. Όλη μου η οικογένεια ήταν σε κίνδυνο. Ένιωθα ανήμπορος να αντιμετωπίσω την κατάσταση. Πριν μπει στο νοσοκομείο η σύζυγός μου πήγε σε ένα καταφύγιο προσφύγων την ώρα που ήταν έτοιμη να γεννήσει.

Με την Αλόνα αποφασίσαμε να βρεθούμε στα σύνορα με την Ρουμανία. Είχε ταξιδέψει ήδη για δύο ημέρες και μετά ταξιδέψαμε μαζί με το αμάξι για άλλες τρεις. Ο αδερφός μου τις πήγε από το Κίεβο στα σύνορα. Το ταξίδι ήταν μεγάλο με πολλά σημεία ελέγχου, απίστευτη κίνηση και φυσικά μεγάλο φόβο. Κάθε στιγμή μια βόμβα θα μπορούσε να πέσει. Έπρεπε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί".

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΑΕΚ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ