ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η FIFA επέκτεινε την αναστολή των συμβολαίων των ξένων σε Ρωσία και Ουκρανία για άλλον ένα χρόνο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η FIFA επέκτεινε την αναστολή των συμβολαίων των ξένων σε Ρωσία και Ουκρανία για άλλον ένα χρόνο
@2023 JORGE SAENZ/AP IMAGES

Η FIFA ανακοίνωσε την επέκταση του μέτρου αναστολής των ξένων παικτών και προπονητών σε Ρωσία και Ουκρανία λόγω του πολέμου. Η διάρκεια αναστολής του συμβολαίου θα είναι μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2024.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται και επηρεάζει και τον χώρο του ποδοσφαίρου. Η FIFA για να προστατέψει τους ξένους προπονητές και ποδοσφαιριστές τους παρείχε τη δυνατότητα να μπορούν να θέσουν σε αναστολή το συμβόλαιό τους για έναν χρόνο.

Η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου ανακοίνωσε σήμερα την επέκταση του συγκεκριμένου μέτρου για άλλον ένα χρόνο μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2024 με συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Όσοι θέλουν να αναστείλουν τα συμβόλαιά τους θα πρέπει να το κάνουν μέχρι την 1η Ιουλίου 2023.

Τη συγκεκριμένη δυνατότητα δεν έχουν οι ποδοσφαιριστές οι οποίοι παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία αποφάσισαν να φτάσουν, να επιστρέψουν ή να μην εγκαταλείψουν τις δύο χώρες παρά τον πόλεμο και να συνεχίζουν να έχουν συμβόλαιο σε ομάδες.

Κατά την περίοδο αυτοί οι ποδοσφαιριστές δεν μπορούν να γίνουν μεταγραφή είτε με δανεισμό είτε με πώληση και φυσικά δεν θα μπορούν να υπογράψουν ως ελεύθεροι με αυτή τη φόρμουλα σε ομάδα της Ουκρανίας ή της Ρωσίας. Την ίδια στιγμή η FIFA θα εξακολουθεί να παρακολουθεί την κατάσταση στη Ρωσία και την Ουκρανία.

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ FIFA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ