ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η FA κάνει μποϊκοτάζ στην εθνική Ρωσίας

Το Γουέμπλεϊ
Το Γουέμπλεϊ KIRSTY WIGGLESWORTH / AP IMAGES

Η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι δεν θα δώσει αγώνα με την εθνική Ρωσίας σε οποιαδήποτε ηλικιακή κατηγορία ή φύλο, όσο συνεχίζεται η εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία.

Η FA εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει ότι θα κάνει μποϊκοτάζ σε οποιοδήποτε παιχνίδι με την εθνική Ρωσίας, σε άντρες και γυναίκες και για οποιαδήποτε ηλικιακή κατηγορία.

Αιτία "οι αθλιότητες της ρωσικής ηγεσίας", όπως αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, μιλώντας για την εισβολή ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία.

Η εθνική Αγγλίας δεν έχει προγραμματισμένο κάποιο παιχνίδι κόντρα στη Ρωσία, όμως ακολουθεί κι αυτή το δρόμο που χάραξαν Πολωνία, Τσεχία και Σουηδία ως προς το μποϊκοτάζ στην εθνική Ρωσίας.

Η ανακοίνωση της FA

"Για λόγους αλληλεγγύης με την Ουκρανία και για να καταδικάσουμε τις αθλιότητες που διαπράττει η ρωσική ηγεσία, η FA μπορεί να επιβεβαιώσει ότι δεν θα δώσουμε αγώνες κόντρα στη Ρωσία σε οποιοδήποτε επίπεδο στο εγγύς μέλλον. Αυτό περιλαμβάνει και πιθανά παιχνίδια σε κάθε επαγγελματικό επίπεδο, μικρότερες ηλικιακές κατηγορίες ή ποδόσφαιρο για άτομα με ειδικές ανάγκες".

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΑΓΓΛΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΡΩΣΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ