ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Έβερτον διέκοψε κάθε συνεργασία της με Ρώσους χορηγούς

Μήνυμα υπέρ της Ουκρανίας και κατά του πολέμου και του Βλαντίμιρ Πούτιν στα μάτριξ του Γκούντισον Παρκ στο πλαίσιο του αγώνα της Premier League μεταξύ της Έβερτον και της Μάντσεστερ Σίτι | 26 Φεβρουαρίου 2022
Μήνυμα υπέρ της Ουκρανίας και κατά του πολέμου και του Βλαντίμιρ Πούτιν στα μάτριξ του Γκούντισον Παρκ στο πλαίσιο του αγώνα της Premier League μεταξύ της Έβερτον και της Μάντσεστερ Σίτι | 26 Φεβρουαρίου 2022 @2022 JON SUPER/AP IMAGES

Στην ανακοίνωση πως έπαψε να δέχεται εμπορικές χορηγίες από ρωσικές εταιρίες με τις οποίες συνεργαζόταν μέχρι πρότινος, προχώρησε την Τετάρτη (2/3) η Έβερτον, ως ένδειξη συμπαράστασης στο δράμα του ουκρανικού λαού.

Το περασμένο Σάββατο η συγκίνηση ξεχείλισε στο Γκούντισον στο πλαίσιο του αγώνα της Premier League μεταξύ της Έβερτον και της Μάντσεστερ Σίτι, με τους ανθρώπους των ζαχαρωτών να δείχνουν τη συμπαράστασή τους στους Ουκρανούς και το δράμα που βιώνουν εδώ και 7 ημέρες μετά την στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στα εδάφη τους.

Λίγα 24ωρα αργότερα και με τις εικόνες του πολέμου να είναι ακόμα πιο έντονες και εφιαλτικές, ο αγγλικός σύλλογος θέλησε να στείλει ένα ακόμα μήνυμα αποδοκιμασίας της επεκτατικής ρωσικής πολιτικής, ανακοινώνοντας διακοπή κάθε συνεργασίας με ρωσικές εταιρίες που ήταν χορηγός τους.

"Όλοι στην Έβερτον παραμένουν σοκαρισμένοι και λυπημένοι από τα φρικτά γεγονότα που εκτυλίσσονται στην Ουκρανία.

Αυτή η τραγική κατάσταση πρέπει να τελειώσει το συντομότερο δυνατό και να αποφευχθεί κάθε περαιτέρω απώλεια ζωών.

Οι παίκτες, το προπονητικό επιτελείο και όλοι όσοι εργάζονται στην Έβερτον παρέχουν πλήρη υποστήριξη στον παίκτη μας Βιτάλι Μικολένκο και την οικογένειά του και θα συνεχίσουν να το κάνουν.

Ο σύλλογος μπορεί να επιβεβαιώσει ότι έχει αναστείλει με άμεση ισχύ όλες τις εμπορικές χορηγίες με τις ρωσικές εταιρείες USM, Megafon και Yota", αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη (2/3) ο σύλλογος του Λίβερπουλ.

Σημειώνεται πως η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε προχωρήσει την Τρίτη (1/3) στο πάγωμα λογαριασμών κι άλλων Ρώσων δισεκατομμυριούχων ανάμεσα στους οποίους είναι και ο Αλίσερ Ουσμάνοβ, που είναι βασικός χορηγός του προπονητικού κέντρου της Έβερτον.

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΒΕΡΤΟΝ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ