ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: FIFA και FIFPro διαπραγματεύονται το καθεστώς αποχώρησης των ξένων παικτών από τη Ρωσία

Ο Ντέγιαν Λόβρεν πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε με τη φανέλα της Ζενίτ
Ο Ντέγιαν Λόβρεν πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε με τη φανέλα της Ζενίτ © 2021 MIKE KIREEV / AP IMAGES

Η FIFPro και η FIFA είναι σε διαπραγματεύσεις για τον τρόπο απομάκρυνσης των ξένων ποδοσφαιριστών που παραμένουν ακόμα στους ρωσικούς συλλόγους και δεν έχουν λύσει τα συμβόλαιά τους. Προσωρινή αποχώρηση και επιστροφή μετά τις 30 Ιουνίου προτείνει η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

Δημοσίευμα των New York Times, αναφέρει ότι η FIFA και η FIFPro μαζί με άλλους φορείς συμπεριλαμβανομένης της UEFA επεξεργάζονται μια φόρμουλα αποχώρησης των ξένων ποδοσφαιριστών από τους ρωσικούς συλλόγους, μετά τον αποκλεισμό τους από τις διεθνείς διοργανώσεις.

Η απόφαση αυτή αναμένεται να επηρεάσει περίπου 100 ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα μπορέσουν να ακυρώσουν τα συμβόλαιά τους, λόγω της εμπόλεμης κατάστασης. Ήδη κάποιοι παίκτες και προπονητές το έχουν κάνει, ωστόσο έπρεπε είτε να παραιτηθούν είτε να συναινέσει ο σύλλογος.

Στη συγκεκριμένη διεργασία υπάρχουν δύο κολλήματα. Η FIFA θέλει να επιτραπεί η απομάκρυνση των ποδοσφαιριστών, αλλά μέχρι τις 30 Ιουνίου, ωστόσο οι οργανισμοί που υποστηρίζουν να γίνει αυτό σε μόνιμη βάση.

Οι δύο πλευρές είχαν συνομιλίες το περασμένο σαββατοκύριακο, ωστόσο δεν επήλθε συμφωνία. Κάτι τέτοιο είναι πιθανό να γίνει μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ