ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αφαιρούν μετάλλια και βραβεία απ' τον Τιμοστσούκ επειδή δεν μιλάει

Ο Ανατόλι Τιμοστσούκ της Ουκρανίας σε στιγμιότυπο του αγώνα με την Ισπανία για τα προκριματικά του Euro 2016 στο "Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν", Σεβίλλη | Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015
Ο Ανατόλι Τιμοστσούκ της Ουκρανίας σε στιγμιότυπο του αγώνα με την Ισπανία για τα προκριματικά του Euro 2016 στο "Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν", Σεβίλλη | Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015 © 2015 ANGEL FERNANDEZ/ASSOCIATED PRESS

Η ουκρανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία επιτέθηκε με ανακοίνωσή της στον ρέκορντμαν συμμετοχών με την εθνική ομάδα, Ανατόλι Τιμοστσούκ, επειδή δεν καταδίκασε την εισβολή στη Ρωσία και εξακολουθεί να εργάζεται στη Ζενίτ.

Στο επίκεντρο σφοδρής κριτικής στην Ουκρανία βρίσκεται ο Ανατόλι Τιμοστσούκ, ο πρώην αρχηγός της εθνικής ομάδας και ρέκορντμαν συμμετοχών με 144, λόγω της ουδέτερης στάσης που έχει κρατήσει μέχρι στιγμής σχετικά με την εισβολή της Ρωσίας στην πατρίδα του.

Ο 42χρονος εργάζεται ως βοηθός προπονητή στη Ζενίτ και σε αντίθεση με άλλους συμπατριώτες του, όπως ο Αντρέι Βορονίν, δεν έχει παραιτηθεί από τη θέση του στο ρωσικό ποδόσφαιρο.

Ο εξτρέμ της Αταλάντα, Ρουσλάν Μαλινόβσκι, τον έχει εγκαλέσει ήδη για τη στάση του και υποστήριξε ότι δεν μπορεί να τον θεωρεί "θρύλο" πλέον, ενώ η ουκρανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τον απειλεί ότι θα του αφαιρέσει όλες τις ατομικές διακρίσεις και βραβεία.

"Από την έναρξη των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον της Ουκρανίας, ο Ανατόλι Τιμοστσούκ, πρώην αρχηγός της εθνικής Ουκρανίας, όχι μόνο δεν προέβη σε κάποια δημόσια δήλωση για το ζήτημα, αλλά ούτε διέκοψε τη συνεργασία του με το σύλλογο του επιτιθέμενου. Την ώρα που ένας άλλος σύλλογος, η Μπάγερν, δημοσιεύει ανακοινώσεις και ενεργεί υποστηρικτικά στην Ουκρανία, ο Τιμοστσούκ συνεχίζει να παραμένει σιωπηλός και να δουλεύει σε σύλλογο του επιτιθέμενου. Κάνοντας τη συνειδητή επιλογή του, ο Τιμοστσούκ καταστρέφει την εικόνα του ουκρανικού ποδοσφαίρου και παραβιάζει τον κώδικα δεοντολογίας και του ευ αγωνίζεσθαι της ομοσπονδίας", αναφέρει.

Ο πρώην αμυντικός μέσος των Βολίν, Σαχτάρ, Ζενίτ, Μπάγερν και Καϊράτ αναμένεται να χάσει όλα τα κρατικά βραβεία, τους επίτιμους τίτλους και τα προπονητικά διπλώματα, θα του αφαιρεθούν και τα τρία μετάλλια πρωταθλητή, τρία κυπελλούχου και ένα σούπερ καπ που είχε με τη Σαχτάρ και θα διαγραφεί από τη λίστα με τους διεθνείς παίκτες.

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΩΣΙΑ ΖΕΝΙΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ