ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ποιος κυβερνά το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο;

Ποιος κυβερνά το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο;
24 MEDIA CREATIVE TEAM

Από το νόμο Μποσμάν στη μεγάλη επιστροφή του Κριστιάνο Ρονάλντο στο Μάντσεστερ. Τα τελευταία 26 χρόνια τα δεδομένα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο έχουν αλλάξει δραματικά και πλέον το κέντρο των αποφάσεων μοιάζει να περνά από τα χέρια των ομάδων σε αυτά των παικτών. Το 24Media Lab εξηγεί.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πήρε την απόφαση να φύγει από το Τορίνο και τη Γιουβέντους και η επιθυμία του έγινε πραγματικότητα μέσα σε λίγες μόνο ώρες. Ο Λίο Μέσι, αν και αρχικά έμοιαζε αποφασισμένος να αποχωρήσει από την Βαρκελώνη, στη συνέχεια άλλαξε γνώμη, ωστόσο τα οικονομικά προβλήματα της Μπαρτσελόνα τον ανάγκασαν τελικά να μετακομίσει στην Παρί. Ο Κιλιάν Εμπαπέ βλέπει το μέλλον του μακριά από το Παρίσι και το εδώ και χρόνια φλερτ με τη Ρεάλ Μαδρίτης φαίνεται πως αργά ή γρήγορα θα πάρει σάρκα και οστά.

Το φετινό καλοκαίρι μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί ως το ντόμινο των μεγάλων αλλαγών. Οι δύο σπουδαιότεροι ποδοσφαιριστές της σύγχρονης εποχής άλλαξαν φανέλα και η ιστορία του αθλήματος γύρισε οριστικά σελίδα. Μήπως όμως το γεγονός αυτό αποτελεί την απόδειξη πως οι αποφάσεις και ο καθορισμός των εξελίξεων αρχίζουν και φεύγουν από τα χέρια των ομάδων και περνούν σε αυτά των παικτών αλλά και των εκπροσώπων τους; Από το 1995 και την θέσπιση του νόμου Μποσμάν η δυναμική των παικτών έχει αλλάξει δραματικά σε σχέση με παλαιότερα.

Το 24Media Lab εξηγεί πως φτάσαμε στο σημείο οι ποδοσφαιριστές να θεωρούνται ίσως και μεγαλύτερα brands από τους ίδιους τους συλλόγους στους οποίους αγωνίζονται.


TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ