ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ποινή φυλάκισης στον Ραμπάχ Ματζέρ για ψευδή στοιχεία

Ο Ραμπάχ Ματζέρ κατά της κλήρωσης των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στην Ντόχα | Παρασκευή 1 Απριλίου 2022
Ο Ραμπάχ Ματζέρ κατά της κλήρωσης των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στην Ντόχα | Παρασκευή 1 Απριλίου 2022 © 2022 DARKO BANDIC/ASSOCIATED PRESS

Ο ήρωας της Πόρτο στον τελικό Κυπέλλου Πρωταθλητριών 1987 με το "μαγικό" τακουνάκι του, Ραμπάχ Ματζέρ, τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης στην Αλγερία.

Ο Ραμπάχ Ματζέρ σημείωσε ένα από τα πιο εμβληματικά γκολ στην ιστορία των τελικών του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, απέναντι στην Μπάγερν, στέφοντας την Πόρτο πρωταθλήτρια Ευρώπης το 1987.

Ο Αλγερινός επιθετικός είχε σκοράρει με τακουνάκι στο 77ο λεπτό του τελικού στη Βιέννη, ισοφάρισε σε 1-1 και τρία λεπτά αργότερα ο Ζουαρί έδωσε τη νίκη στους "δράκους".

Η "χρυσή" στιγμή του Ματζέρ έμεινε στην ιστορία, όμως τρεις δεκαετίες μετά, ο 63χρονος είναι αντιμέτωπος με μία "μελανή" περίοδο της ζωής του. Δικαστήριο στο Αλγέρι τον καταδίκασε σε έξι μήνες φυλάκιση και πρόστιμο 100.000 δηναρίων (περίπου 650 ευρώ) για ψευδή στοιχεία.

Ο εισαγγελέας είχε προτείνει φυλάκιση 18 μηνών για απάτη, πλαστογραφία και πλαστοπροσωπία, κατηγορίες για τις οποίες απαλλάχθηκε στο τέλος.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ