ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πογέτ: "Θα δούμε κόντρα στην Ουγγαρία ποιους παίκτες θα χρειαστούμε για τα ματς των προκριματικών του Euro"

Πογέτ: "Θα δούμε κόντρα στην Ουγγαρία ποιους παίκτες θα χρειαστούμε για τα ματς των προκριματικών του Euro"
INTIME

Ο Γκουστάβο Πογέτ χαρακτήρισε το εκτός έδρας φιλικό της Κυριακής κόντρα στην Ουγγαρία ως μία καλή ευκαιρία για να τσεκάρει τους διεθνείς που θα χρειαστεί και θα χρησιμοποιήσει ενόψει των προκριματικών του Euro 2024.

Η Εθνική Ελλάδας πέτυχε στην αποστολή της στο πρόσφατο Nations League παίρνοντας την πρώτη θέση στον όμιλό της που την ανέβασε στην League B και της έδωσε το εισιτήριο για τα play offs του επικείμενου Euro, γεγονός που της δίνει την ευκαιρία να παίξει απελευθερωμένη στα φιλικά παιχνίδια αυτής της εβδομάδας απέναντι σε Μάλτα και Ουγγαρία.

Στο πρώτο εκ των δύο φιλικών, αναδείχτηκε ισόπαλη 2-2 με την Μάλτα στην Βαλέτα, ενώ το βράδυ της Κυριακής θα παίξει απέναντι στην Ουγγαρία στην Βουδαπέστη (20/11, 21:15, COSMOTE SPORT 1 HD, LIVE από SPORT24), με τον Γκουστάβο Πογέτ να υποστηρίζει στη συνέντευξη Τύπου του Σαββάτου πως μέσα από αυτό το παιχνίδι θα έχει την ευκαιρία να τσεκάρει παίκτες, ενόψει των αγώνων που ακολουθούν μέσα στο 2023 για τα προκριματικά του Euro 2024.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το ποιο είναι το καθήκον της Εθνικής στο ματς με την Ουγγαρία έχοντας πετύχει το στόχο της στο Nations League: "Είναι λίγο διαφορετικές οι καταστάσεις όταν κανονίζαμε αυτά τα φιλικά θεωρούσαμε πως θα είναι όλοι οι παίκτες που θα είχαμε στη διάθεσή μας για να τσεκάρουμε το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται η ομάδα. Τώρα είναι παρόμοια η κατάσταση με τη διαφορά πως θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε και άλλους ποδοσφαιριστές ώστε να έχω καλύτερη πληροφόρηση για το ποιους μπορώ να χρειαστώ και να χρησιμοποιήσω στα παιχνίδια του Μαρτίου και του Ιουνίου στα προκριματικά του Euro".

Για το πώς σχεδιάζει το ματς με την Ουγγαρία: "Τα βασικά παραμένουν, η πίστη προς τους ποδοσφαιριστές, το μήνυμα που θέλουμε να περάσουν στους παίκτες βασίζεται στην επιθυμία τους να παίζουν για το εθνόσημο και την Εθνική ομάδα. Θέλω να δω την απόδοση που πάντα περιμένω από τα παιδιά. Είναι μία υπέροχη ευκαιρία αύριο να έχουμε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, ο αγωνιστικός χώρος είναι καταπληκτικός, ο αντίπαλος επίσης είναι εξαιρετικός, είναι και το τελευταίο παιχνίδι μέσα στη χρονιά οπότε θέλουμε όλα αυτά να τα αξιοποιήσουμε στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό".

Για το τελευταίο ματς του Τζούτζακ με την Ουγγαρία: "Δεν θα μπορούσα να έχω καταφέρει κάτι όπως έχει καταφέρει αυτός ο ο ποδοσφαιριστής, να έχει παίξει τόσα παιχνίδια με την εθνική του ομάδα, να έχει τόσες συμμετοχές. Πραγματικά υπηρέτησε τη χώρα του και τη φανέλα της χώρας του. Είναι ένα πάρα πολύ καλό πρότυπο για τους νέους ποδοσφαιριστές, δεδομένων των όσων έχει πετύχει με την εθνική του ομάδα".

Για το τι ξέρει από την εθνική Ουγγαρίας και τι περιμένει από εκείνη: "Συζητούσα με το τιμ για την πάρα πολύ δυνατή ομάδα της Ουγγαρίας στη δεκαετία του '80, του Πούσκας. Γενικά η ουγγρική ομάδα είναι πάρα πολύ δυνατή και αυτό που μου προκαλεί έκπληξη μετά και τα αποτελέσματα στο Nations League είναι πως και δεν είναι στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Θεωρώ πως είναι και λίγο θέμα timing, παίζουν και ρόλο τα προκριματικά όπου μπορείς να βρεθείς σε ένα μη ευνοϊκό γκρουπ. Αυτή τη στιγμή όμως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε μεγάλη δύναμη".

Για την εθνική Ουρουγουάης που θα πάρει μέρος στο Μουντιάλ: "Εάν οι παίκτες στην άμυνα είναι σε καλή φυσική κατάσταση, θα μπορέσουν να πετύχουν πολλά. Το λέω αυτό γιατί παίζουν παίκτες στην άμυνα που δεν παίζουν πάρα πολύ. Όσον αφορά στο κέντρο και μπροστά είμαστε πάρα πολύ δυνατοί. Οπότε να ξεκινήσουμε για να περάσουμε τη φάση των ομίλων και να δούμε αν θα μπορέσουμε να σταθούμε στη συνέχεια στις επόμενες φάσεις".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ ΓΚΟΥΣΤΑΒΟ ΠΟΓΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ