ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πογέτ: "Η άνοδος στο Nations League γιορτάστηκε σαν τίτλος, μεγάλος μας στόχος το Euro 2024"

Ο Γκουστάβο Πογέτ σε ματς της Εθνικής Ελλάδας απέναντι στο Κόσοβο για το Nations League | 12 Ιουνίου 2022
Ο Γκουστάβο Πογέτ σε ματς της Εθνικής Ελλάδας απέναντι στο Κόσοβο για το Nations League | 12 Ιουνίου 2022 INTIME

Ο Γκουστάβο Πογέτ αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα "El Confindencial" για τους πρώτους μήνες του στην Εθνική Ελλάδας και τις επιτυχίες στο Nations League ενώ προχώρησε και σε σύγκριση με το ποδόσφαιρο στην Ουρουγουάη.

Μία άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στην ηλεκτρονική έκδοση της "El Confindencial" ο Γκουστάβο Πογέτ, με τον ομοσπονδιακό προπονητή να αναφέρεται στον ίδιο τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν το ποδόσφαιρο τόσο οι Έλληνες φίλαθλοι όσο και οι Ουρουγουανοί και να μιλάει τόσο για την πίεση που ένιωθε πριν πριν από τους αγώνες στο Nations League όσο και στο μεγάλο στόχο του με την Εθνική Ελλάδας: να την οδηγήσει στην τελική φάση του Euro 2024.

"Η Εθνική Ελλάδας είναι μια πολύ σημαντική αλλαγή στην καριέρα μου. Η Ελλάδα έχει να βρεθεί από το 2014 είτε σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου ή σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Πρέπει να επιστρέψει, να δώσω χαρά σε εκείνους που με εμπιστεύτηκαν. Ήξερα το ελληνικό ποδόσφαιρο και μου άρεσε η πρόκληση. Είναι σαν το ποδόσφαιρο της Ουρουγουάης. Φτάνει αμέσως στα άκρα.

Αν κερδίσεις είσαι Θεός και αν χάσεις είναι καταστροφή", τόνισε με νόημα ο Ουρουγουανός προπονητής του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, για να προσθέσει:

"Όταν είσαι ομοσπονδιακός προπονητής υπάρχει περισσότερη ανάλυση για να επιλέγεις καλά τους παίκτες από το να κάνεις με τη δουλειά ρουτίνας ενός προπονητή συλλόγου. Στην αρχή δώσαμε δύο φιλικά ματς και φάνηκε δύσκολο.

Αλλά τώρα έχουμε ανέβει κατηγορία στο Nations League. Ήμουν υπό μεγάλη πίεση, δεν νομίζω ότι έκανα κάποιο θαύμα, αλλά η άνοδος στο Nations League (σ.σ. η Εθνική έκανε το "4 στα 4" και προβιβάστηκε στην League B) γιορτάστηκε σαν να ήταν τίτλος.

Αυτό είναι σημαντικό γιατί μας επιτρέπει να ανεβούμε θέσεις στην κατάταξη για να είμαστε καλά στην κλήρωση για το Euro 2024, που είναι ο μεγάλος μας στόχος. Να προσπαθήσουμε να κάνουμε τους ανθρώπους ευτυχισμένους".

Εγκώμια από Πογέτ για τον Τσουαμενί

Κληθείς δεν να μιλήσει μεταξύ άλλων για το σπουδαίο καλοκαιρινό απόκτημα της Ρεάλ από την Μονακό, Ορελιέν Τσουαμενί, με δεδομένο πως εκείνος ήταν που τον έριξε στα βαθιά ως προπονητής της Μπορντό πριν μερικά χρόνια, δεν δίστασε να εκφραστεί με κολακευτικά σχόλια για τον νεαρό Γάλλο μέσο.

"Είναι πολύ έξυπνος, με προσωπικότητα. Είναι από τους ανθρώπους και τους επαγγελματίες που είναι πάντα πρόθυμοι να μάθουν, μπορεί να παίξει σε διαφορετικές θέσεις στη μεσαία γραμμή. Αυτό που ξεχωρίζει είναι η σωματική του διάπλαση. Είναι ψηλός, δυνατός, αμύνεται και επιτίθεται, δίνει ισορροπία.

Είναι μια σπουδαία μεταγραφή για το παρόν και, κυρίως, για το μέλλον της Ρεάλ. Δεν με εξέπληξε που η Μονακό είχε πληρώσει 10.000.000 ευρώ για να τον αποκτήσει. Φαινόταν από τότε ότι θα είχε εξέλιξη. Αυτό που με αφήνει ήρεμο είναι ότι έχει προπονητή τον Αντσελότι. Βρίσκεται σε καλά χέρια".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ ΓΚΟΥΣΤΑΒΟ ΠΟΓΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ