ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πογέτ για Τσιμίκα: "Το να έχω έναν παίκτη στη Λίβερπουλ και να μπορεί να παίξει σε αυτό το επίπεδο, είναι τεράστιο"

Πογέτ για Τσιμίκα: "Το να έχω έναν παίκτη στη Λίβερπουλ και να μπορεί να παίξει σε αυτό το επίπεδο, είναι τεράστιο"
INTIME SPORTS

Ο Γκουστάβο Πογέτ παραχώρησε συνέντευξη στη Sun και εγκωμίασε τον Κώστα Τσιμίκα και την παρουσία του στη Λίβερπουλ, λέγοντας πως το να έχει στην Εθνική έναν παίκτη που να παίζει σε αυτό το επίπεδο, είναι κάτι μοναδικό.

Ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας, Γκουστάβο Πογέτ, επαίνεσε την παρουσία του Κώστα Τσιμίκα στη Λίβερπουλ, παρόλο που αποτελεί δεύτερο βιολί στη θέση του αριστερού μπακ μετά τον Άντι Ρόμπερτσον.

Ο Τσιμίκας εντάχθηκε στους ρεντς το 2020 μετά από δύο εκπληκτικές σεζόν στον Ολυμπιακό, καθώς ξεχώρισε με τις εμφανίσεις του τόσο στο Champions League και στο Europa League.

Ωστόσο, ο διεθνής ακραίος μπακ υπέγραψε ως αναπληρωματικός με τον Ρόμπερτσον, ο οποίος ήταν παραγωγικός στο Άνφιλντ καθώς βοήθησε τους κόκκινους να κερδίσουν το Champions League πριν από τέσσερα χρόνια και την Premier League το 2021.

Ο Έλληνας διεθνής έπρεπε από τότε να αποδεχθεί τον συμπληρωματικό ρόλο στην ομάδα, αποτελώντας κομμάτι του rotation και παίρνοντας φανέλα βασικού όταν δεν αγωνίζεται ο Σκωτσέζος.

Ωστόσο, ο 26χρονος έχει καταφέρει να κάνει αισθητή την παρουσία του, καθώς εκμεταλλεύτηκε σε μεγάλο βαθμό τις ευκαιρίες του και κέρδισε το απαιτητικό κοινό της Λίβερπουλ, που του έχει δώσει το παρατσούκλι "Greek Scouser". Ο Έλληνας άσος σκόραρε και το νικητήριο πέναλτι στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας κόντρα στην Τσέλσι την περασμένη σεζόν.

Ο Πογέτ δεν ενοχλείται από το γεγονός ότι ο "Τσίμι" αποτελεί δεύτερη επιλογή για τον Κλοπ και αυτό δεν επηρεάζει τη θέση του στην Εθνική Ελλάδας ενόψει των δύσκολων προκριματικών του Euro 2024, με τη Γαλλία και την Ολλανδία.

Ο Ουρουγουανός κόουτς είναι ευχαριστημένος με τον τρόπο που ο Τσιμίκας έχει επανειλημμένα δείξει στον Κλοπ ότι είναι πάντα διαθέσιμος και ετοιμοπόλεμος να μπει και να αγωνιστεί, αντικαθιστώντας επάξια τον Ρόμπερτσον.

Γι' αυτό, ο Πογέτ δεν πιστεύει ότι υπάρχει ανάγκη να αναζητήσει άλλη ομάδα που θα του δώσει περισσότερες ευκαιρίες για λεπτά και συνέπεια στο κορυφαίο επίπεδο.

Ο Πογέτ είπε στη Sun: "Είμαι σε συνεχή επαφή με τον Τσίμι, επισκέφτηκα τη Λίβερπουλ τον περασμένο μήνα. Πήγα να δω έναν από τους αγώνες και πήγα να μιλήσω προσωπικά μαζί του. Ήμουν με τον Κλοπ, ο οποίος είναι εξαιρετικός με τον Τσιμίκα και εξήγησα την κατάσταση. Άρα όλα είναι ξεκάθαρα.

Πιστεύω ότι γνωρίζει τη θέση του στη Λίβερπουλ, ξέρει ότι ανταγωνίζεται έναν πολύ καλό αριστερό μπακ και αυτή τη στιγμή ο Ρόμπερτσον έχει πάρει φωτιά.

Ο Τσίμι λοιπόν ως κορυφαίος επαγγελματίας, το έδειξε τις προάλλες που έπαιξε 90 λεπτά χωρίς κανένα πρόβλημα, είναι πάντα έτοιμος. Όταν συμβεί κάτι ή ο Ρόμπερτσον πέσει λίγο ή έχει άλλη ευκαιρία, τότε μπορεί να κάνει αυτό που ξέρει.

Μπορεί να δώσει μια ασίστ και να είναι ένας παίκτης στον οποίο μπορεί να βασιστεί ο προπονητής και να είναι μέλος μιας απίστευτης ομάδας που είναι η Λίβερπουλ. Είναι βέβαια προσωπικό αν θέλει να φύγει ή όχι. Αυτό είναι στο χέρι του παίκτη να το αποφασίσει.

Για μένα, για εμάς, για την Ελλάδα, το να έχω έναν παίκτη στη Λίβερπουλ και να μπορεί να παίξει σε αυτό το επίπεδο, είναι τεράστιο. Οπότε, πάντα περιμένουμε να έρθει και να μας βοηθήσει να κερδίσουμε".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΚΟΥΣΤΑΒΟ ΠΟΓΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΜΙΚΑΣ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ