ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πογέτ: "Ενδιαφέρουσα αλλά πολύ πολύ δύσκολη κλήρωση"

Ο Γκουστάβο Πογέτ στην αναμέτρηση της Εθνικής με το Κόσοβο
Ο Γκουστάβο Πογέτ στην αναμέτρηση της Εθνικής με το Κόσοβο INTIME SPORTS

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκρυψε ότι θεωρεί δύσκολο τον προκριματικό όμιλο της Ελλάδας για το Euro 2024, όμως πρόσθεσε ότι η κλήρωση είναι και "ενδιαφέρουσα". Τι δήλωσαν ακόμα οι Παναγιώτης Μπαλτάκος, Κώστας Κωνσταντινίδης και Τάκης Φύσσας.

Ο Γκουστάβο Πογέτ παραδέχθηκε ότι η κλήρωση της Εθνικής Ελλάδας σε όμιλο με Ολλανδία, Γαλλία, Ιρλανδία και Γιβραλτάρ στα προκριματικά του Euro 2024 είναι δύσκολη, όμως εξήγησε ότι οι διεθνείς είναι ενθουσιασμένοι για τους αντιπάλους που θα βρουν στο γήπεδο.

"Πιστεύω ότι η κλήρωση είναι δύσκολη. Πέσαμε σε έναν πολύ δυνατό όμιλο, θεωρώ σε έναν από τους δύο πιο δυνατούς των προκριματικών. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό σε όλες τις αναμετρήσεις. Είναι μεγάλη πρόκληση. Πρέπει να προετοιμαστούμε σωστά. Πιστεύω ότι οι παίκτες θα είναι ενθουσιασμένοι που θα παίξουν απέναντι σε ομάδες όπως η Ολλανδία, η Γαλλία, η Ιρλανδία και το Γιβραλτάρ. Σίγουρα πρόκειται για μια αρκετά ενδιαφέρουσα κλήρωση, αλλά πολύ πολύ δύσκολη", δήλωσε ο Ουρουγουανός προπονητής.

Μπαλτάκος: "Όμιλος-πρόκληση για να επανέλθουμε εκεί που μας αξίζει"

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, επεσήμανε ότι ο όμιλος είναι "πρόκληση", όμως μπορεί να αποδειχθεί πάτημα για επιστροφή της Εθνικής ομάδας στο επίπεδο όπου θα έπρεπε να βρίσκεται.

"Σίγουρα είναι μια αρκετά δύσκολη κλήρωση με δυνατές ομάδες, αλλά είναι και μια μεγάλη ευκαιρία για την Εθνική, την οποία πιστεύω θα την εκμεταλλευτούμε στο έπακρο. Ένας όμιλος-πρόκληση για όλους μας εναντίον αυτών των ομάδων, διότι έτσι μπορούμε να επανέλθουμε εκεί που βρισκόμασταν στη δεκαετία του 2000, μετά το EURO 2004.

Δεν έχω κανέναν ενδοιασμό μέσα μου ότι η ομάδα που έχουμε τώρα, η οποία είναι οικογένεια και όχι μια απλή συμπαράταξη παικτών, μπορεί να αντεπεξέλθει στην κλήρωση και στις δυσκολίες των αγώνων με αντιπάλους όπως η Ολλανδία, η Γαλλία και η Ιρλανδία και μπορούμε να τα καταφέρουμε. Προσωπικά είμαι αισιόδοξος και ευχαριστημένος, γιατί περνώντας από μια τέτοια δύσκολη διαδικασία, η Εθνική Ομάδα θα επανέλθει και πάλι εκεί που της αξίζει να βρίσκεται".

Κωνσταντινίδης: "Είναι ένας από τους πιο δύσκολους ομίλους"

Ο τεχνικός διευθυντής των Εθνικών Ομάδων, Κώστας Κωνσταντινίδης, δήλωσε ότι η "γαλανόλευκη" θα προσπαθήσει να φανεί ανταγωνιστική σε όλες τις αναμετρήσεις, παρά τους ισχυρούς αντιπάλους που έχει να αντιμετωπίσει.

"Είναι ένας από τους πιο δύσκολους ομίλους που θα μπορούσαμε να έχουμε, με δύο μεγαθήρια, τη Γαλλία και την Ολλανδία, από τις ομάδες που θέλαμε να αποφύγουμε. Ωστόσο θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Πάμε σε αυτή τη διαδικασία στην οποία θα επιδιώξουμε να φανούμε ανταγωνιστικοί όπως πάντα. Κάποια παιχνίδια θα μας βοηθήσουν να προοδεύσουμε σαν ομάδα και πιστεύω ότι στο τέλος θα βγούμε κερδισμένοι από τη συμμετοχή μας σε αυτόν τον όμιλο".

Φύσσας: "Υπάρχουν δύο ερμηνείες της κλήρωσης"

Ο αθλητικός διευθυντής της Εθνικής Ανδρών, Τάκης Φύσσας, δήλωσε ότι η κλήρωση των προκριματικών του EURO 2024 αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την εξέλιξη και την πρόοδο της Εθνικής ομάδας, η οποία οφείλει να είναι ανταγωνιστική σε όλους τους αγώνες της προκριματικής σειράς.

"Παρότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε εξαιρετικές ομάδες, υπάρχουν δύο ερμηνείες της κλήρωσης. Η πρώτη είναι το να μπορέσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε σε όλες τις αναμετρήσεις, ώστε να διεκδικήσουμε μία από τις δύο προνομιούχες θέσεις του ομίλου.

Η δεύτερη ανάγνωση και πιο μακροπρόθεσμη είναι ότι η ομάδα μας οφείλει να προοδεύσει και να εξελιχθεί μέσα από αυτές τις σπουδαίες αναμετρήσεις με τους μεγάλους αντιπάλους που κληρωθήκαμε. Εδώ και 3 χρόνια έχουν μπει οι βάσεις και τα θεμέλια του γαλανόλευκου οικοδομήματος, έτσι ώστε η ομάδα να αποκτήσει χαρακτήρα και να επιστρέψει στην κορυφή.

Με την έλευση του κυρίου Πογέτ έχουμε γίνει πιο ρεαλιστές και πιο κυνικοί ως ομάδα και πιστεύω ότι έτσι πρέπει να παραμείνουμε σε αυτή τη σειρά των αγώνων. Θα προσπαθήσουμε να μείνουμε πιστοί στο πλάνο μας και στην τακτική μας για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στους προκριματικούς αγώνες.

Η ομάδα αυτή κουβαλάει ήδη στις πλάτες της την επιτυχία της πρωτιάς και της ανόδου στο Nations League και οφείλει να πορευτεί σε αυτόν τον δρόμο και στη συνέχεια".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ