Ποδόσφαιρο γυναικών: Η Women’s Football League θα μεταδίδεται αποκλειστικά από την ΕΡΤ για τα επόμενα τρία χρόνια

Μέσω επίσημης ανακοίνωσης η ΕΡΤ γνωστοποίησε πως η Women’s Football League θα μεταδίδεται αποκλειστικά από τη δημόσια τηλεόραση.
Κάτι που ήταν γνωστό, αλλά πλέον επισημοποιήθηκε κι από την ίδια την ΕΡΤ, ανακοινώθηκε την Παρασκευή (05/09).
Η Women’s Football League βρήκε μόνιμη στέγη για τα επόμενα τρία χρόνια, καθώς τα παιχνίδια της Α’ Εθνικής ποδοσφαίρου γυναικών θα μεταδίδονται αποκλειστικά από την ΕΡΤ.
Το νέο πρωτάθλημα αρχίζει το Σαββατοκύριακο 20-21 Σεπτεμβρίου.
Τέσσερις ομάδες θα υποβιβαστούν και ανέβουν δύο ομάδες από τη Β’ Εθνική, καθώς τη νέα σεζόν ο αριθμός του πρωταθλήματος θα μειωθεί στις 12.
Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε 26 αγωνιστικές χωρίς playoffs ή playouts
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΡΤ
“Μετά τη μεγάλη επιτυχία του EURO 2025 Γυναικών, που μεταδόθηκε ζωντανά το καλοκαίρι από τα γήπεδα της Ελβετίας μέσω της ΕΡΤ, η δημόσια τηλεόραση εξασφάλισε για την επόμενη τριετία τα αποκλειστικά τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος Γυναικών Α’ Εθνικής, από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) και την Ένωση Ποδοσφαίρου Γυναικών.
Το νέο πρωτάθλημα θα αρχίσει το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Σεπτεμβρίου 2025 και θα μεταδίδεται ζωντανά από τις συχνότητες της δημόσιας τηλεόρασης.
Να σημειωθεί ότι η ΕΡΤ θα είναι στο πλευρό της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Γυναικών και στις διεθνείς διοργανώσεις, το Nations League και τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου”.