ΠΑΟΚ

Πλεύρης: "Κυρώσεις στον ΠΑΟΚ για τους ανεμβολίαστους συλληφθέντες οπαδούς"

Καρέ από τα επεισόδια στην Τούμπα
Καρέ από τα επεισόδια στην Τούμπα EUROKINISSI

Ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, με παρέμβαση του στην ολομέλεια της Βουλής υποστήριξε πως ανάμεσα στους συλληφθέντες για τα επεισόδια των οπαδών του ΠΑΟΚ την Κυριακή υπήρχαν και ανεμβολίαστοι και προανήγγειλε κυρώσεις και τιμωρία και για τη μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων στο σύλλογο της Θεσσαλονίκης.

Με παρέμβασή του κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Επερώτησης του ΚΚΕ τη Δευτέρα (29/11) στη Βουλή και αναφερόμενος στους ανεμβολίαστους οπαδούς του ΠΑΟΚ που εντοπίσθηκαν κατά τα επεισόδια στο γήπεδο της Τούμπας την Κυριακή που έφεραν τη διακοπή του αγώνα ΠΑΟΚ - Άρης ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, προανήγγειλε κυρώσεις και τιμωρία και για τη γήπεδο της Τούμπας την Κυριακή που έφεραν τη διακοπή του αγώνα ΠΑΟΚ - Άρης

"Οι ομάδες θα πρέπει να ελέγχουν τους φιλάθλους που εισέρχονται στο γήπεδο" σε αντίθεση "θα υποστούν τις συνέπειες και τις ποινικές ευθύνες που υπάρχουν για τη μη διασπορά του κορονοϊού" τόνισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως "δυστυχώς πληροφορήθηκα ότι από τις συλλήψεις που έγιναν χθες στα επεισόδια της Τούμπας υπάρχει κόσμος που ήταν ανεμβολίαστος. Πράγμα που σημαίνει ότι μια συγκεκριμένη ομάδα δεν έκανε σωστά τους ελέγχους που έπρεπε για να μπουν οι φίλαθλοι στο γήπεδο. Και συνεπώς, πέρα από τις κυρώσεις που προβλέπονται και έχουν να κάνουν με τη βία στα γήπεδα, θα επιβληθούν και οι κυρώσεις που έχουν να κάνουν με την τήρηση των μέτρων για την πανδημία".

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο κ. Πλεύρης, υπογράμμισε πως "κάποια στιγμή θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι η δυνατότητα που δίνεται σε κάποιους χώρους να είναι μόνο εμβολιασμένοι, δεν υπάρχει διαπραγμάτευση από την πλευρά της Πολιτείας. Όσοι δεν μπορεί να το τηρήσουν αυτό θα υπάρχουν κυρώσεις γιατί δεν μπορεί να θέτουν σε κίνδυνο ένα εγχείρημα που γίνεται".

Ο υπουργός Υγείας, αναγνώρισε πως μπορεί "να είναι δύσκολο σε ένα γήπεδο να ελέγχει μια ομάδα εάν ο φίλαθλος φοράει τη μάσκα καθόλη την διάρκεια του αγώνα, αλλά όχι για το εάν αυτός που εισέρχεται έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού". Αυτό, είπε ο κ. Πλεύρης, "οφείλουν να το τηρούν, να το ελέγχουν και εάν δεν το κάνουν θα υποστούν τις συνέπειες όπως θα υπάρξουν και ποινικές ευθύνες που προβλέπονται".

TAGS ΠΑΟΚ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ SUPER LEAGUE INTERWETTEN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ