CHAMPIONS LEAGUE

Play offs Champions League: Ο ανίκητος Βλαχοδήμος έστειλε την Μπενφίκα στα αστέρια

Ο Βλαχοδήμος πανηγυρίζει τη νίκη της Μπενφίκα
Ο Βλαχοδήμος πανηγυρίζει τη νίκη της Μπενφίκα PHOTO CREDITS: © 2021 ARMANDO FRANCA / AP IMAGES

Με πρωταγωνιστή τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο που είχε σπουδαίες επεμβάσεις, η Μπενφίκα κράτησε στο 0-0 την Αϊντχόφεν αν και έπαιζε με 10 παίκτες για πάνω από 60 λεπτά και πέταξε στα αστέρια του Champions League. Στους ομίλους και οι Γιουνγκ Μπόις και Μάλμε.

Την εκτόξευσή της στα αστέρια του Champions League πανηγύρισε το βράδυ της Τρίτης (24/8) η Μπενφίκα, με τους αετούς της Λισσαβώνας να κρατούν στο 0-0 την Αϊντχόφεν στο "Φίλιπς Στάντιον" και σε συνδυασμό με τη νίκη τους με 2-1 στο πρώτο ματς να παίρνουν το εισιτήριο για τη φάση των ομίλων της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η πρόκριση των Πορτογάλων είχε μάλιστα φαρδιά πλατιά την υπογραφή ενός Έλληνα. Του Οδυσσέα Βλαχοδήμου, με τον κίπερ της ομάδας του Ζόρζε Ζεσούς να είναι ανίκητος κάτω από την εστία του και να έχει ως κορυφαίες στιγμές το "STOP" στον Μαντουέκε στο 42' στο μεταξύ τους τετ α τετ και τη διπλή εκπληκτική απόκρουση σε προσπάθεια του Βερτέσεν να τον νικήσει στο 85ο λεπτό.

Οι Ολλανδοί είχαν το αριθμητικό πλεονέκτημα από το 33ο λεπτό λόγω της αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Λούκας Βερίσιμο όμως παρά το γεγονός πως έπαιζαν με παίκτη παραπάνω δεν μπόρεσαν να παραβιάσουν την εστία του Βλαχοδήμου έστω μία φορά για να οδηγήσουν το ματς στην παράταση, έχοντας για μοιραίο τον Έραν Ζάχαβι που έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι μπροστά σε ανυπεράσπιστη εστία στο 62'.

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ: Ντρόμελ, Εμουένε (89' Τομάς), Ραμάλιο, Μποσκάλι (70' Ομπίσπο), Μαξ (89' Τέζε), Σανγκαρέ, Γκέτσε, Φαν Χίνκελ (70' Μπρούμα), Μαντουέκε (79' Βερτέσεν), Ζάχαβι, Γκάκπο

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Βλαχοδήμος, Ζιλμπέρτο (61' Αλμέιδα), Οταμέντι, Βερίσιμο, Μοράτο, Ζοάο Μάριο (74' Εβέρτον), Βάιγκλ, Γκριμάλδο, Τααράμπτ (54' Λέιτε), Ράφα Σίλβα (74' Μεϊτέ), Γιάρεμτσουκ (61' Ράμος)

Στην γιορτή του ποδοσφαίρου Γιουνγκ Μπόις και Μάλμε

Εκτός της Μπενφίκα που βγήκε νικήτρια μέσα από μία άκρως ισορροπημένη μάχη με την Αϊντχόφεν, θέση στους ομίλους πανηγύρισαν και δύο πρωταθλήτριες: της Αυστρίας και της Σουηδίας.

Η Γιουνγκ Μπόις ταξίδεψε στην Βουδαπέστη για να υπερασπιστεί το υπέρ της 3-2 στην Βέρνη από το πρώτο ματς απέναντι στην Φερεντσβάρος και όχι μόνο έφυγε αλώβητη αλλά πήρε και δεύτερη νίκη, με το ίδιο μάλιστα σκορ.

Οι παίκτες του Νταβίντ Βάγκνερ είδαν τους Ούγγρους να τους γυρίζουν το ματς πριν συμπληρωθεί το ημίωρο όμως δεν πτοήθηκαν και παίζοντας καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο (19-6 υπέρ τους οι τελικές στην αναμέτρηση) έκαναν ανατροπή στην ανατροπή, για να πάρουν τη νίκη στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Μαμπίμπι.

Στην Βουλγαρία, η Λουντογκόρετς δεν μπόρεσε να κάνει νέα αγωνιστική υπέρβαση μετά από εκείνη απέναντι στον Ολυμπιακό στον τρίτο προκριματικό γύρο, αφού ναι μεν πήρε τη νίκη απέναντι στην Μάλμε με σκορ 2-1 (το νικητήριο γκολ στο 60' ο Σωτηρίου με εκτέλεση πέναλτι) όμως δεν έφτανε από τη στιγμή που είχε ηττηθεί με 2-0 στο πρώτο ματς.

Καθοριστικός όσον αφορά στην υπόθεση πρόκριση για την ομάδα του Γιον Νταλ Τόμασον ήταν ο Μπιρμάντσεβιτς αφού μετά το γκολ που είχε πετύχει στο πρώτο ματς γράφοντας το 2-0, ήταν και εκείνος που χρίστηκε σκόρερ στη ρεβάνς με εκπληκτική απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 42ο λεπτό, με το γκολ αυτό να στέλνει ουσιαστικά τους Σουηδούς στα αστέρια.

Μένουν τρεις ομάδες για να συμπληρωθεί το παζλ

Μετά από τα ματς της Τρίτης έχει σχεδόν ολοκληρωθεί το παζλ των ομίλων του Champions League καθώς 29 ομάδες έχουν κλείσει θέση και απομένουν τρεις ακόμα για να φτάσουμε στον μαγικό αριθμό των "32" που θα χωριστούν σε οκτώ ομίλους των τεσσάρων ομάδων στην κλήρωση της ερχόμενης Πέμπτης (26/8). Ας δούμε πως χωρίζονται μέχρι στιγμής οι ομάδες με βάση τα γκρουπ δυναμικότητας.

1ο γκρουπ: Τσέλσι, Βιγιαρεάλ, Ατλέτικο, Μάντσεστερ Σίτι, Μπάγερν, Ίντερ, Λιλ, Σπόρτινγκ Λισσαβώνας

2ο γκρουπ: Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Παρί Σεν Ζερμέν, Λίβερπουλ, Σεβίλλη, Ντόρτμουντ

3ο γκρουπ: Πόρτο, Άγιαξ, Λειψία, Μπενφίκα, Αταλάντα, Ζενίτ

4ο γκρουπ: Μπριζ, Γιουνγκ Μπόις, Μίλαν, Μάλμε, Βόλφσμπουργκ

* Στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας θα μπει η νικήτρια του ζευγαριού Ντίναμο Ζάγκρεμπ - Σέριφ Τίρασπολ.

* Στο 3ο ή στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας θα τοποθετηθούν: Μπεσίκτας, Ντίναμο Κιέβου και οι νικήτριες στα ζευγάρια Μπρόντμπι - Ζάλτσμπουργκ και Μονακό - Σαχτάρ.

Τα αποτελέσματα των αγώνων της Τρίτης (24/8):

Το πρόγραμμα των αγώνων της Τετάρτης (25/8):

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ