CHAMPIONS LEAGUE

Play offs Champions League: Η Μπενφίκα του Βλαχοδήμου λύγισε με 2-1 την Αϊντχόφεν, νίκες για Μάλμε και Γιουνγκ Μπόις

Οι παίκτες της Μπενφίκα πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Αϊντχόφεν για τα play offs του Champions League | 18 Αυγούστου 2021
Οι παίκτες της Μπενφίκα πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Αϊντχόφεν για τα play offs του Champions League | 18 Αυγούστου 2021 @2021 ARMANDO FRANCA/AP IMAGES

Αβαντάζ για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League απέκτησε η Μπενφίκα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου, επικρατώντας 2-1 της Αϊντχόφεν στο "Λουζ". Νίκες για Μάλμε και Γιουνγκ Μπόις απέναντι σε Λουντογκόρετς και Φερεντσβάρος αντίστοιχα.

Η Μπεφίκα ήταν η μεγάλη νικήτρια στην πρώτη μεγάλη και φημισμένη κόντρα της με την Αϊντχόφεν στα play offs του Champions League (οι δύο ομάδες συνέθεσαν το ζευγάρι του τελικού του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1988), με τους αετούς της Λισσαβώνας να επικρατούν 2-1 της PSV στο "Λουζ" το βράδυ της Τετάρτης (23/8) και να βρίσκονται πλέον πιο κοντά έναντι των Ολλανδών για να βρεθούν στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλογικής διοργάνωσης.

Το ματς ήταν συναρπαστικό και γεμάτο φάσεις, με τους δύο γκολκίπερ να έχουν μπόλικη δουλειά, για να κάτσει ωστόσο η μπίλια στο κόκκινο των Πορτογάλων στο φινάλε. Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ήταν πολύ καλύτεροι και βρήκαν δύο γκολ σε αυτό το διάστημα, με τον Ράφα Σίλβα να κάνει το 1-0 στο 10' με υπέροχο αριστερό πλασέ μέσα από την περιοχή και τον Βάιγκλ το 2-0 στο 42' με δυνατό σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ολλανδοί ανέβασαν στροφές και μείωσαν στο σκορ στο 52' με υπέροχη ατομική ενέργεια και σουτ εκτός περιοχής του Γκάκπο (η μπάλα αναπήδησε και ξεγέλασε τον Βλαχοδήμο), όμως δεν μπόρεσαν να φτάσουν στην ισοφάριση στη συνέχεια αφού αν και είχαν τις ευκαιρίες, έπεσαν πάνω στον Βλαχοδήμο που πραγματοποίησε αρκετές θετικές επεμβάσεις.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Βλαχοδήμος, Γκονσάλβες, Οταμέντι, Βερίσιμο, Μοράτο, Βάιγκλ (76' Εβέρτον), Ζοάο Μάριο (86 Τααράμπτ), Γκριμάλδο, Γιάρεμτσουκ (71' Ράμος), Ράφα Σίλβα, Πίτσι (76' Αλμέιδα)

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ: Ντρόμελ, Εμουένε, Ραμάλιο Σίλβα, Μποσκάλι (64' Ομπίσπο), Μαξ (89' Τέζε), Σανγκαρέ, Γκέτσε, Φαν Χίνκελ (65' Πρέπερ), Μαντουέκε (74' Μπρούμα), Ζάχαβι (89' Βέρτεσεν), Γκάκπο

Μάλμε και Γιουνγκ Μπόις πήραν το πάνω χέρι

Στο "Έλεντα Στάντιον" η Μάλμε του Αντόνιο Τσόλακ (βασικός στην αναμέτρηση ο δανεικός από τον ΠΑΟΚ φορ) απέκτησε ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης για τους ομίλους καθώς επιβλήθηκε 2-0 της Λουντογκόρετς, της ομάδας που στον προηγούμενο γύρο είχε αποκλείσει στα πέναλτι τον πρωταθλητή Ελλάδας, Ολυμπιακό.

Οι Σουηδοί πήραν τη νίκη πετυχαίνοντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, με τον Μπιρμάντσεβιτς να ανοίγει το σκορ στο 26' με φαλτσαριστό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και τον Μπέργκετ να κλείνει το σκορ στο 61' με προβολή μετά από ασταθή απόκρουση του κίπερ των Ούγγρων.

Στο "Stade de Suisse", Γιουνγκ Μπόις και Φερεντσβάρος ήταν αμφότερες δραστήριες επιθετικά και παραγωγικές με το φινάλε να βρίσκει τους Ελβετούς να παίρνουν τη νίκη με 3-2 και να αποκτουν προβάδισμα πρόκρισης για την είσοδο στους ομίλους.

Ο Μπολί άνοιξε το σκορ για την Φερεντσβάρος με ασύλληπτο σουτ στο 14', οι γηπεδούχοι έκαναν την ανατροπή πριν καν κλείσει το ημίχρονο με τα γκολ των Ελία (16') και Σιέρο (40') και βρήκαν και τρίτο γκολ στο 65' με τον Γκαρσία (έπειτα από εντυπωσιακή ατομική ενέργεια), με τον Μπολί να μειώνει ωστόσο στο 82' σε 3-2 και να δίνει ελπίδες στους Ούγγρους ενόψει της ρεβάνς της ερχόμενης εβδομάδας στην Βουδαπέστη.

Το πρόγραμμα των play offs του Champions League:

Τρίτη 17 Αυγούστου

Ζάλτσμπουργκ - Μπρόντμπι 2-1 (56' Αντεγέμι, 90' Αάρονσον / 4' Ούρε)

Σερίφ Τιρασπόλ - Ντίναμο Ζάγκρεμπ 3-0 (45' 80' Τραορέ, 54' Κολοβός)

Μονακό - Σαχτάρ 0-1 (19' Πεδρίνιο)

Τετάρτη 18 Αυγούστου

Μπενφίκα - Αϊντχόφεν 2-1 (11' Σίλβα, 42' Βάιγκλ / 52' Γκάκπο)

Μάλμε - Λουντογκόρετς 2-0 (26' Μπιρμάντσεβιτς, 61' Μπέργκετ)

Γιανγκ Μπόις - Φερεντσβάρος 3-2 (16' Ελία, 40' Σιέρο, 65' Γκαρσία / 14' 82' Μπολί)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ