ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Πίρλο: "Παράδειγμα για όλους ο Κριστιάνο, χρειάζεται τύχη το Champions League"

Juventus' coach Andrea Pirlo, left, and Juventus' Cristiano Ronaldo, right, on the field during an Italian Serie A soccer match between Juventus and Sampdoria at the Allianz stadium in Turin, Italy, Sunday, Sept. 20, 2020. (Marco Alpozzi/LaPresse via AP)
Juventus' coach Andrea Pirlo, left, and Juventus' Cristiano Ronaldo, right, on the field during an Italian Serie A soccer match between Juventus and Sampdoria at the Allianz stadium in Turin, Italy, Sunday, Sept. 20, 2020. (Marco Alpozzi/LaPresse via AP) MARCO ALPOZZI/LAPRESSE VIA AP

Ο Αντρέα Πίρλο έπλεξε το εγκώμιο του Κριστιάνο Ρονάλντο και του Πεπ Γκουαρδιόλα ενώ αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει μία ομάδα για να φτάσει στο φινάλε της σεζόν στην κατάκτηση του Champions League.

Είναι μόλις λίγους μήνες στον πάγκο της Γιουβέντους, είναι ωστόσο αρκετοί για να καταλάβει κάποιος ότι ο Αντρέα Πίρλο θέλει να εμφυσήσει μία επιθετική νοοτροπία στην ομάδα του και αυτό φρόντισε να το ξεκαθαρίσει και μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στην ιστοσελίδα της UEFA:

"Θέλω να εφαρμόσω ένα επιθετικό στιλ ποδοσφαίρου, η ομάδα μου θα πρέπει να επιβάλλει το παιχνίδι της σε όλα τα γήπεδα", τόνισε αρχικά ο επονομαζόμενος "Maestro", που για το γρήγορο σχετικά πέρασμά από τον ρόλο του παίκτη σε αυτόν του προπονητή, είπε:

"Το να γίνω προπονητής ήταν για μένα κάτι αυτόματο. Άρχισα να μελετώ όταν σταμάτησα το ποδόσφαιρο και το πάθος μεγάλωνε μέρα με την μέρα.

Είχα πολλούς δασκάλους παγκοσμίου επιπέδου, από τον Λουτσέσκου και τον Αλέγκρι μέχρι τον Αντσελότι και τον Κόντε και θα ήθελα να πάρω κάτι από τον καθένα τους. Και ο Γκουαρδιόλα είναι παράδειγμα για μένα αλλά και για όλους για να τον ακολουθήσουν".

Φυσικά, ο σούπερ σταρ της βέκια σινιόρα δεν θα μπορούσε να λείψει από τις αναφορές του, με τον Πίρλο να λέει για τον Κριστιάνο Ρονάλντο: "Είναι ένα σύμβολο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και είμαι χαρούμενος που τον έχω στην ομάδα μου, είναι παράδειγμα για όλους γιατί έχει τη θέληση ενός παιδιού.

Προπονείται με το ίδιο πάθος όλες τις ημέρες, είναι ευχαρίστηση να τον βλέπεις. Στο ρόστερ έχω όμως αρκετούς νεαρούς και άξιους παίκτες, ο στόχος είναι να τους κάνω να μεγαλώσουν και να γίνουν πρωταθλητές".

Όσο για τους στόχους που έχει φέτος με την Γιουβέντους, που δεν είναι άλλοι από το 10ο σερί πρωτάθλημα στην Ιταλία αλλά και το Champions League, ο τεχνικός των μπιανκονέρι θέλησε να σταθεί στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση και στους ιδιαίτερους "κανόνες" που τη διέπουν:

"Δεν υπάρχει πια η ομάδα φόβητρο στη διοργάνωση, είναι όλες δυνατές ομάδες και δεν επιτρέπεται να κάνεις λάθος. Το κρίσιμο σημείο είναι τα νοκ-άουτ παιχνίδια επειδή υπάρχουν ομάδες με διαφορετικά φυσικά χαρακτηριστικά μετά από τη χειμωνιάτικη προετοιμασία.

Χρειάζεται επίσης τύχη στις κληρώσεις, εάν όμως φτάσεις στα νοκ-άουτ ματς χωρίς να είσαι στην καλύτερη δυνατή φόρμα σου, τοτε φεύγεις από τη διοργάνωση".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ