ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πίρλο: "Είχα συμφωνήσει με τη Ρεάλ, ο Γκουαρδιόλα με ήθελε στην Μπαρτσελόνα"

Πίρλο: "Είχα συμφωνήσει με τη Ρεάλ, ο Γκουαρδιόλα με ήθελε στην Μπαρτσελόνα"
@2019 JASON DECROW/AP IMAGES FOR HEINEKEN USA

Στις ευκαιρίες που είχε να μετακομίσει στην Ισπανία για λογαριασμό της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο διαδικτυακό κανάλι της Serie A ο Αντρέα Πίρλο.

Ο Αντρέα Πίρλο στο απόγειο της καριέρας του αποτέλεσε έναν από τους ποδοσφαιριστές που κάθε προπονητής θα ήθελε να έχει στο ρόστερ του.

Η μοναδική του ικανότητα στο χτίσιμο των επιθέσεων, σε συνδυασμό με τις δημιουργικές του αρετές και τη διορατικότητα του τον μετέτρεψαν στον ιδανικό μέσο, πρωταγωνιστώντας σε Μίλαν, Γιουβέντους και εθνική Ιταλίας.

Ο Ιταλός παλαίμαχος παίκτης, δεν μετακόμισε ποτέ σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, παρά το γεγονός ότι είχε προτάσεις από πολλούς συλλόγους, όπως έχει παραδεχθεί κατά το παρελθόν.

Ακόμη μια αποκάλυψη έκανε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο διαδικτυακό κανάλι της Serie A, αναφερόμενος στο τι ακολούθησε της κατάκτησης του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2006 με τη "σκουάντρα ατζούρα" και το πόσο κοντά έφτασε στη Ρεάλ.

Την εποχή εκείνη το ιταλικό ποδόσφαιρο συγκλόνισε το σκάνδαλο στημένων αγώνων Calciopoli, με τη Γιουβέντους να τιμωρείται με υποβιβασμό στη δεύτερη κατηγορία και τη Μίλαν, τότε ομάδα του Πίρλο, να δέχεται ποινή αφαίρεσης βαθμών.

"Υπήρχε μια πιθανότητα η Μίλαν να παίξει στη Serie B και ο Φάμπιο Καπέλο είχε μετακομίσει στη Ρεάλ Μαδρίτης. Είχα μιλήσει μαζί του και με στελέχη και είχαμε συμφωνήσει", τόνισε αρχικά, πριν αποκαλύψει πώς χάλασε η συμφωνία.

"Όταν έφτασα στην προετοιμασία της Μίλαν, μας είπαν ότι θα παίζαμε στη Serie A με αφαίρεση βαθμών. Δεν ήμουν σίγουρος γιατί είχα αποφασίσει να πάω στη Ρεάλ, αλλά επιστρέφοντας στο Μιλάνο συνάντησα τον Αντριάνο Γκαλιάνι και τον ατζέντη μου και συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε μαζί".

Στη συνέχεια, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη δεύτερη ευκαιρία που είχε να αγωνιστεί στη La Liga. Αυτή τη φορά, όμως, για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα, μέσα από τη συμφωνία για επιστροφή του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς στην Ιταλία το καλοκαίρι του 2010.

"Υπήρχε μια ευκαιρία για τη Μίλαν να υπογράψει τον Ίμπρα και ο Γκουαρδιόλα με ρώτησε αν ήμουν διαθέσιμος να τον ακολουθήσω στη Μπαρτσελόνα. Μιλήσαμε για λίγο στο γραφείο του, αλλά μετά ήρθε ο Ίμπρα και έμεινα κι εγώ στη Μίλαν".

"Ο Πεπ μου είπε ότι θα ήθελε να με έχει εκεί. Με ήξερε, επειδή είχε αγωνιστεί στην Μπρέσια, ακόμα κι αν δεν είχαμε παίξει μαζί. Ήμουν πολύ περήφανος που καθόμουν στο γραφείο του και με καλούσε, ακόμα και αν δεν συνέβη τίποτα στο τέλος", δήλωσε, αφήνοντας τους ποδοσφαιρόφιλους με τη σκέψη μιας μεσαίας γραμμής στη Μπαρτσελόνα με τους Αντρές Ινιέστα, Τσάβι και Αντρέα Πίρλο.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΙΛΑΝ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΙΤΑΛΙΑ LA LIGA SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ