Πήρε το ντέρμπι κορυφής η Βέλες Σάρσφιλντ

Η Βέλες Σάρσφιλντ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι κορυφής της Αργεντινής, καθώς κέρδισε με 4-2 τα ξημερώματα την Κολόν Σάντα Φε μέσα στο "Cementerio de Los Elefantes" (videos)
Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα βρέθηκαν να χάνουν στο ημίχρονο με 0-2, όμως κατάφεραν στην επανάληψη να κάνουν την μεγάλη ανατροπή και να διατηρηθούν στην κορυφή του Clausura.
Σεμπαστιάν Πρεντιγκέρ και Σεμπαστιάν Σκιορίλι σκόραραν στο 17′ και 28′, αντίστοιχα, για την Κολόν, ο Τζονάταν Κριστάλντο μειώσε στο 47′ και ο Ερνάν Ροντρίγκο Λόπες ισοφάρισε στο 69′ με πέναλτι.
Στο 77′ ο Χουάν Μαρτίνες ολοκλήρωσε την ανατροπή και ο Ερνάν Λόπες με το δεύτερο γκολ του στο 86′ διαμόρφωσε το τελικό 2-4.
Η ομάδα της Σάντα Φε έμεινε έτσι τέσσερις βαθμούς μακριά από την πρωτοπόρο, Βέλες, όμως έναν βαθμό πίσω της διατηρήθηκε η Λανούς, η οποία κέρδισε την Γοδόι Κρους μέσα στο “Malvinas Argentinas” στο Μεντόσα με 1-0 και σκόρερ τον Εντουάρντο Σάλβιο στο 88′.
Νέα απογοήτεση για την Μπόκα
Η Μπόκα Τζούνιορς γνώρισε την 5η της ήττα σε 11 ματς, καθώς ηττήθηκε από την Ροσάριο Σεντράλ στο “Gigante de Arroyito” με 0-2, έτσι έχει μείνει στην 15η θέση!
Το σκορ για τους γηπεδούχους άνοιξε ο Αλέξις Ντανελόν στο 26′ και στο 45′ ο Μορένο Φαμπιανέσι διαμόρφωσε το τελικό 2-0 με εκτέλεση πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο
Εζέκιελ Γκονσάλες.
Επιστροφή στις νίκες για την Ρίβερ
Η Ρίβερ Πλέιτ επέστρεψε στις επιτυχίες, καθώς επικράτησε στο “Monumental” με 1-0 της Χιμνάσια Λα Πλάτα, έχοντας σκόρερ τον Ρανταμέλ Φαλκάο Γκαρσία στο 60′.
Οι “millionarios” διατηρήθηκαν έτσι στην 4η θέση, έξι βαθμούς μακριά από την κορυφή, μαζί με την Ουρακάν, η οποία κέρδισε με το ίδιο σκορ την Τίγκρε μέσα στο “Monumental de Victoria”, χάρη σε τέρμα του Σέζαρ Γκονσάλες.
Ο
Κριστιάν Λεντέσμα ήταν βασικός για την Σαν Λορένσο, η οποία στο προηγήθηκε στο “Pedro Bidegain” με τον Σαντιάγκο Σολάρι στο 82′, όμως η Ράσινγκ Κλουμπ πήρε την εκτός έδρας ισοπαλία με τον Ματίας Μαρτίνες να απαντάει στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων.
Στις καθυστερήσεις με τέρμα του Ντάνιελ Μοντενέγκρο πήρε βαθμό και η Ιντεπεντιέντε μέσα στο “Estadio Diego Armando Maradona” από την Αρχεντίνος Τζούνιορς, ενώ ο
Λέονελ Νούνιες ήταν και πάλι στην βασική ενδεκάδα των “Diablos Rojos”, αγωνιζόμενος κόντρα στην πρώην ομάδα του, από την οποία τον είχε αποκτήσει ο Ολυμπιακός.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής:
Παρασκευή
Άρσεναλ Σαραντί – Σαν Μαρτίν
1-1 (45’+2 Κρίστιαν Πεγεράνο / 66′ Ματίας Ουρμπάνο)
Μπάνφιλντ – Χιμνάσια Λα Πλάτα
3-1 (17′ Σεμπαστιάν Φερνάντες, 57′ και 89′ Σαντιάγκο Σίλβα / 9′ Ντιέγκο Βιγιάρ)
Σάββατο
Σαν Λορένσο – Ράσινγκ Κλουμπ
1-1 (82′ Σαντιάγκο Σολάρι / 96′ Ματίας Μαρτίνες)
Τίγκρε – Ουρακάν
0-1 (36′ Σέζαρ Γκονζάλες)
Εστουντιάντες – Νιούελς Ολντ Μπόις
1-0 (49′ Ροντρίγκο Μπράνια)
Κυριακή
Γοδόι Κρους – Λανούς
0-1 (88′ Εντουάρντο Σάλβιο)
Αρχεντίνος Τζούνιορς – Ιντεπεντιέντε
1-1 (53′ πέν. Νέστορ Ορτιγκόσα / 93′ Ντάνιελ Μοντενέγκρο)
Ροσάριο Σεντράλ – Μπόκα Τζούνιορς
2-0 (26′ Αλέξις Ντανελόν, 45′ πέν. Μορένο Φαμπιανέσι)
Κολόν Σάντα Φε – Βέλες Σάρσφιλντ
2-4 (17′ Πρεντιγκέρ, 28′ Σκιορίλι / 47′ Κριστάλντο, 69′ πέν. και 86′ Ερνάν Λόπες, 77′ Χουάν Μαρτίνες)
Ρίβερ Πλέιτ – Χιμνάσια Χουχούι
1-0 (60′ Ρανταμέλ Φαλκάο Γκαρσία)
*Η
βαθμολογία
Κολόν – Βέλες 2-4
Γοδόι Κρους – Λανούς 0-1
Ροσάριο Σεντράλ – Μπόκα 2-0
Ρίβερ – Χιμνάσια Χ. 1-0
Αρχεντίνος – Ιντεπεντιέντε 1-1
Σαν Λορένσο – Ράσινγκ 1-1
Εστουντιάντες – Νιούελς 1-0
Τίγκρε – Ουρακάν 0-1
Μπάνφιλντ – Χιμνάσια Λ.Π. 3-1
Άρσεναλ – Σαν Μαρτίν 1-1