ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πέθανε ο Τσίρο Μπλάζεβιτς

Ο Τσίρο Μπλάζεβιτς στον πάγκο του ΠΑΟΚ | 27 Ιανουαρίου 1992
Ο Τσίρο Μπλάζεβιτς στον πάγκο του ΠΑΟΚ | 27 Ιανουαρίου 1992 INTIME

Ο Μίρο Μπλάζεβιτς, ο οποίος οδήγησε την εθνική Κροατίας στην τρίτη θέση στο Μουντιάλ του 1998 και οποίος είχε βρεθεί και στον πάγκο του ΠΑΟΚ, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών μετά από χρόνια μάχη με τον καρκίνο.

Ένας από τους πιο εμβληματικούς προπονητές στην ιστορία του ποδοσφαίρου της Κροατίας, ο Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς, δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας, με τον θρυλικό προπονητή να δίνει μάχη με τον καρκίνο του προστάτη εδώ και πολλά χρόνια και να αφήνει την τελευταία του πνοή, δύο ακριβώς ημέρες πριν κλείσει τα 88 χρόνια ζωής.

Ο Μπλάζεβιτς έχει περάσει από την Ελλάδα, όντας στον τιμόνι του ΠΑΟΚ τη σεζόν 1991-92 όπου τον έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου (έχασε το τρόπαιο από τον Ολυμπιακό), με τη μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του να είναι φυσικά ο θρίαμβος της Κροατίας στα γήπεδα της Γαλλίας.

Ο Τσίρο Μπλάζεβιτς πανηγυρίζει τη νίκη της Κροατίας επί της Γερμανίας στον προημιτελικό του Μουντιάλ 1998
Ο Τσίρο Μπλάζεβιτς πανηγυρίζει τη νίκη της Κροατίας επί της Γερμανίας στον προημιτελικό του Μουντιάλ 1998 EUROKINISSI

Αυτή του 1998, με την "χρβάτσκα" να φτάνει μέχρι την κατάκτηση της τρίτης θέσης, στην πρώτη της παρουσία ως ανεξάρτητη χώρα σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, σε μία διοργάνωση που έφτασε μάλιστα μία ανάσα από το να παίξει στον μεγάλο τελικό στο Παρίσι αλλά έπεσε θύμα ανατροπής από τους διοργανωτές -και μετέπειτα κατόχους του τροπαίου- Γάλλους.

Τελευταία δουλειά στην προπονητική καριέρα του ήταν η Ζαντάρ τη σεζόν 2014-15, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως έχει κατακτήσει τίτλους σε συλλογικό επίπεδο με τις Ντίναμο Ζάγκρεμπ, Σιόν, Γκρασχόπερς ενώ έχει βρεθεί και σε πάγκους εθνικών ομάδων όπως του Ιράν και η Βοσνία.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ