ΑΓΓΛΙΑ

Πέθανε ο Τρέβορ Φράνσις

England?s Trevor Francis, left, looks on, as Czechoslovakian goalkeeper Stanislav Seman attempts to stop a deflected shot entering the net for England?s second goal, during the Football World Cup match between England and Czechoslovakia in San Mames Stadium, NBilbao on June 20, 1982. England defeated Czechoslovakia 2-0. (AP Photo)
England?s Trevor Francis, left, looks on, as Czechoslovakian goalkeeper Stanislav Seman attempts to stop a deflected shot entering the net for England?s second goal, during the Football World Cup match between England and Czechoslovakia in San Mames Stadium, NBilbao on June 20, 1982. England defeated Czechoslovakia 2-0. (AP Photo) AP

Ο θρυλικός Άγγλος επιθετικός, Τρέβορ Φράνσις, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 69 ετών μετά από καρδιακή προσβολή.

Πιο φτωχό έγινε το ποδόσφαιρο της Αγγλίας μετά την είδηση του θανάτου του Τρέβορ Φράνσις. Ο θρυλικός επιθετικός άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 69 ετών μετά από καρδιακή προσβολή.

Ξεκίνησε την καριέρα του από την Μπέρμιγχαμ και το 1979 τον απέκτησε η Νότιγχαμ Φόρεστ. Μάλιστα έγινε ο πρώτος Άγγλος ποδοσφαιριστές για τον οποίο ξοδεύτηκαν ένα εκατομμύριο λίρες για τη μεταγραφή του.

Με τη φανέλα της Νότιγχαμ Φόρεστ μεγαλούργησε πετυχαίνοντας το γκολ που χάρισε το Κύπελλο πρωταθλητριών του 1979 κόντρα στη Μάλμε, ενώ ήταν μέλος της ομάδας και την επόμενη χρονιά που επανέλαβε την επιτυχία της αν και δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού.

Το 1981 μετακόμισε στην Μάντσεστερ Σίτι έναντι 1,2 εκατομμυρίων λιρών και έπειτα ακολούθησε η πορεία του σε Γένοβα Αταλάντα, Ρέιντζερς, ΚΠΡ και Σέφιλντ Γουένσντεϊ.

Με την Εθνική ομάδα της Αγγλίας αγωνίστηκε 52 φορές και πέτυχε 12 γκολ.

"Η Νότιγχαμ Φόρεστ λυπάται βαθύτατα για το θάνατο του δύο φορές νικητή του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, Τρέβορ Φράνσις. Ενας αληθινός θρύλος της Φόρεστ, που δεν θα ξεχαστεί ποτέ", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο αγγλικός σύλλογος.

TAGS ΑΓΓΛΙΑ ΝΟΤΙΓΧΑΜ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ