Πέθανε ο Τέρι Γιόραθ

Ο Τέρι Γιόραθ, θρύλος της Λιντς και την εθνικής Ουαλίας, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 75 ετών.
Θρήνος επικρατεί στην οικογένεια της Λιντς, αλλά και σε όλο το ουαλικό ποδόσφαιρο.
Ο θρύλος της αγγλικής ομάδας, Τέρι Γιόραθ, πέθανε σε ηλικία 75 ετών μετά από “μάχη” με ασθένεια.
Τόσο η Λιντς όσο και η εθνική Ουαλίας, με την οποία είχε τρία γκολ σε 66 εμφανίσεις, αποχαιρέτησαν τον παλαίμαχο χαφ μέσα από τα social media.
Ο εκλιπών έπαιξε σε τέσσερις ομάδες στην καριέρα του, Λιντς, Κόβεντρι, Τότεναμ και Μπράντφορντ. Άρχισε την πορεία του από τα τμήματα υποδομής της Λιντς, με την πρώτη ομάδα της οποίας κατέγραφε 183 συμμετοχές με απολογισμό 11 γκολ και μία ασίστ.
Μάλιστα, με τη Λιντς κατέκτησε τον τίτλο του αγγλικού πρωταθλήματος τη σεζόν 1973-74, ενώ έφτασε και σε δύο ευρωπαϊκού τελικούς (1973 και 1975).
Μετά το τέλος της 20ετούς ποδοσφαιρικής του καριέρας, έγινε προπονητής σε Σουόνσι, εθνική Ουαλίας, Μπράντφορντ, Κάρντιφ, εθνική Λιβάνου, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και Μάργκεϊτ.