ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πέθανε ο Ράφαελ Περόνε

Ο Ράφαελ Περόνε με τη φανέλα του Ολυμπιακού
Ο Ράφαελ Περόνε με τη φανέλα του Ολυμπιακού IN TIME SPORTS

Ο Ράφαελ Περόνε, παλαίμαχος επιθετικός του Ολυμπιακού τη διετία 1978-80, πέθανε σε ηλικία 68 ετών στην πατρίδα του την Ουρουγουάη.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών ο παλαίμαχος επιθετικός του Ολυμπιακού, Ράφαελ Περόνε, από την Ουρουγουάη. Ο γεννημένος το 1953 πέθανε και σκόρπισε τη θλίψη σε αρκετό κόσμο στην πατρίδα του αλλά και μη.

Ο Περόνε είχε αγωνιστεί στον Ολυμπιακό τη διετία 1978-80 αλλά είχε μείνει στην ιστορία για αρκετά και σπουδαία γκολ. O Ραφαέλ Περόνε γεννήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 1953 στο Μοντεβίδεο της Ουρουγουάης και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα σε μια από τις μικρές τοπικές ομάδες της γεννέτειρας του.

Από εκεί μεταπήδησε στις μικρές ομάδες της Ντανούμπιο και έγινε μέλος της πρώτης ομάδας το 1973, αγωνιζόμενος στη μεσαία γραμμή – κυρίως ως “δεκάρι”. Πέντε χρόνια αργότερα, το καλοκαίρι του 1978, πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό.

Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στις 3 Σεπτεμβρίου 1978 στον αγώνα με αντίπαλο τη Λάρισα, όπου ο Ολυμπιακός κέρδισε με 4-3 (με τον Περόνε μάλιστα να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ στην Ελλάδα με απ’ευθείας εκτέλεση φάουλ – και 3ο του Ολυμπιακού στον αγώνα).

Ο λόγος που ακόμη μνημονεύεται o Περόνε είναι φυσικά το νικηφόρο γκολ που πέτυχε στο 1-0 επί του Παναθηναϊκού, στο στάδιο Καραϊσκάκη (06/05/1979) στην επιστροφή του Γιώργου Δεληκάρη με τη φανέλα του τριφυλλιού κόντρα στον Ολυμπιακό. Οι "ερυθρόλευκοι" πήραν τη νίκη με 1-0 με γκολ του Ουρουγουανού στο 26′, από απευθείας εκτέλεση φάουλ από πλάγια δεξιά.

Ο Ουρουγουανός μέσος αγωνίστηκε δύο χρόνια στον Ολυμπιακό, έχοντας 44 εμφανίσεις και 10 γκολ. Επιδίωξε να μείνει στο λιμάνι, υπηρετώντας μάλιστα στον Ελληνικό Στρατό, για να πάρει την Ελληνική υπηκοότητα (ώστε να μην πιάνει θέση ξένου), όπως έπραξε και ο Χούλιο Λοσάντα. Δυστυχώς όμως, όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε συνέντευξη του, λόγοι ανωτέρας βίας τον ανάγκασαν να αποχωρήσει.

Εκτός από την Ντανούμπιο και τον Ολυμπιακό, αγωνίστηκε ακόμη στις Νασιονάλ Μοντεβίδεο και τη Σαν Λουίς Ποτοσί του Μεξικού.

Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού:

"Η ΠΑΕ Ολυμπιακός αποχαιρετά τον Ραφαέλ Περόνε, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 68 ετών.

Ο Ουρουγουανός μέσος ήρθε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 1978 και τίμησε την ερυθρόλευκη φανέλα για δύο χρόνια, μέχρι το 1980, με απολογισμό 50 συμμετοχές και 12 γκολ.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ