ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πέθανε ο Νίκος Γιούτσος

Ο Νίκος Γιούτσος με τη φανέλα του Ολυμπιακού
Ο Νίκος Γιούτσος με τη φανέλα του Ολυμπιακού INTIME

Η οικογένεια του Ολυμπιακού και του ελληνικού ποδοσφαίρου θρηνεί την απώλεια ενός εκλεκτού μέλους της, με τον Νίκο Γιούτσο να φεύγει από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών.

Ο Ολυμπιακός και το ελληνικό ποδόσφαιρο βυθίστηκε σε πένθος την Τρίτη (07/11) καθώς έγινε γνωστό πως έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ένας από τους σημαντικότερους επιθετικούς που έχουν φορέσει και τιμήσει την ερυθρόλευκη φανέλα, ο Νίκος Γιούτσος.

Η τελευταία του παρουσία στο "Καραϊσκάκης" ήταν στον πρόσφατο αγώνα με την Φράιμπουργκ για τη φάση των ομίλων του Europa League, με την τεράστια αυτή μορφή του ελληνικού ποδοσφαίρου να νοσηλεύεται τις τελευταίες 20 ημέρες στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου "Μετροπόλιταν" και να φεύγει τελικά από κοντά μας την Τρίτη, έχοντας διασωληνωθεί από την Κυριακή.

Γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1942 στο Μακροχώρι Καστοριάς και μεγάλωσε στην Ουγγαρία (είχε καταφύγει εκεί ως πολιτικός πρόσφυγας μαζί με την μητέρα και την αδερφή του), με την πρώτη ομάδα της καριέρας του να είναι η ουγγρική Τσέπελ, στην οποία αγωνίστηκε για μία τετραετία (1960-64) έχοντας 11 γκολ σε 36 συμμετοχές.

Το καλοκαίρι του 1964 επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού και εκείνη η επιλογή του ήταν που σημάδεψε την ποδοσφαιρική καριέρα του και τον έκανε γνωστό και δημοφιλή, με το "Γεώργιος Καραϊσκάκης" να είναι το σπίτι του για μία ολόκληρη δεκαετία και σε αυτό το διάστημα να κατακτάει 4 πρωταθλήματα και ισάριθμα Κύπελλα Ελλάδας, μετρώντας μάλιστα 100 γκολ σε 276 παιχνίδια.

Η δεινότητά του στο σκοράρισμα και το δυναμικό στιλ που τον χαρακτήριζε είχε ως αποτέλεσμα να βγει η θρυλική φράση "Έμπαινε Γιούτσο", που έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών των ερυθρολεύκων και έχει παραμείνει ζωντανή στις μνήμες όλων ως σήμερα, με τον Γιούτσο να φεύγει από τον Ολυμπιακό το 1974 και να κλείνει την καριέρα του στον συμπολίτη Εθνικό το 1976.

Πέρα από τα σπουδαία κατορθώματά του με την ερυθρόλευκη φανέλα, ο Γιούτσος τίμησε και εκείνη του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας μας, αφού φόρεσε 15 φορές τη φανέλα με το εθνόσημο (1965-1970) και σκόραρε 6 φορές.

Η σχέση του με τον Ολυμπιακό ήταν τόσο δυνατή ώστε να γράψει ιστορία και ως ο πρώτος χρονικά υπηρεσιακός προπονητής που έκατσε στον πάγκο των Πειραιωτών σε ευρωπαϊκό παιχνίδι τους, στις 27 Σεπτεμβρίου 1994 απέναντι στην Μαρσέιγ στο "Βελοντρόμ", σε αγώνα ρεβάνς των δύο ομάδων για το Κύπελλο UEFA (νίκη με 3-0 για τους Μασσαλούς, στη ρεβάνς του υπέρ τους 2-1 στο Φάληρο όπου καθόταν τότε στον πάγκο του Ολυμπιακού ο Νίκος Αλέφαντος).

Πέρα από τους πολλούς φίλους που έκανε μέσα από την σπουδαία καριέρα του στα γήπεδα και τους αμέτρητους θαυμαστές που απέκτησε στο πέρασμα των χρόνων, ο Νίκος Γιούτσος άφησε πίσω του μία όμορφη οικογένεια που δημιούργησε: τη γυναίκα του και στήριγμά του για 60 ολόκληρα χρόνια, Λίλιαν, τα παιδιά του Λεωνίδα και Αλεξάνδρα και τα εγγόνια του.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ