ΕΘΝΙΚΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ

Πέθανε ο Μάριο Ζαγκάλο

Ο Μάριο Ζαγκάλο
Ο Μάριο Ζαγκάλο 2014 AP PHOTO/HASSAN AMMAR

Σε ηλικία 92 ετών πέθανε ο Μάριο Ζαγκάλο, ο Βραζιλιάνος θρύλος, ο οποίος είχε κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο τέσσερις φορές, ως ποδοσφαιριστής και προπονητής

Ένας θρύλος του βραζιλιάνικου και του παγκοσμίου ποδοσφαίρου έφυγε από τη ζωή. Ο Μάριο Ζαγκάλο απεβίωσε σε ηλικία 92 ετών, όπως ανακοινώθηκε στην επίσημη σελίδα του στο Instagram και επιβεβαιώθηκε αργότερα από την ομοσπονδία.

Ο Ζαγκάλο ήταν ένας legend για τη σελεσάο. Ως ποδοσφαιριστής κατέκτησε δύο φορές το Παγκόσμιο Κύπελλο, το 1958 και το 1962, ενώ οδήγησε την ομάδα του και ως προπονητής στην κορυφή του κόσμου το 1970, ενώ στον θρίαμβο του 1994 ήταν στο τεχνικό τιμ μαζί με τον Κάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα. Συνολικά έχει συμμετάσχει σε έξι τελικούς Μουντιάλ.

Στην ποδοσφαιρική του καριέρα έπαιξε σε Φλαμένγκο και Μπονταφόγκο, στις οποίες υπήρξε και προπονητής. Μεταξύ άλλων έχει καθίσει στον πάγκο των ΗΑΕ, της Μποταφόγκο, της Βάσκο ντα Γκάμα και του Κουβέιτ.

Η τελευταία του δουλειά ήταν από το 2003 έως το 2006 ως διευθυντής ποδοσφαίρου της Βραζιλίας, στην οποία βρισκόταν πάντα δίπλα ως σύμβουλος.

"Ήταν έως από τους μεγαλύτερους θρύλους του αθλήματος" δήλωσε ο πρόεδρος της βραζιλιανικής ομοσπονδίας, Εντνάλντο Ροντρίγκες.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ