ΣΚΩΤΙΑ

Πέθανε ο Κρεγκ Μπράουν, ο τελευταίος προπονητής που οδήγησε την εθνική Σκωτίας σε Μουντιάλ

Πέθανε ο Κρεγκ Μπράουν, ο τελευταίος προπονητής που οδήγησε την εθνική Σκωτίας σε Μουντιάλ
PRINT SCREEN

Το σκωτσέζικο ποδόσφαιρο βυθίστηκε στο πένθος αφού έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών ο Κρεγκ Μπράουν, ο οποίος ήταν ο τελευταίος προπονητής που οδήγησε τους χαϊλάντερς σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1998.

Το σκωτσέζικο ποδόσφαιρο καμαρώνει για πολλούς σπουδαίους προπονητές που έχουν γράψει χρυσές σελίδες ιστορίας όχι μόνο στη χώρα τους αλλά και στο εξωτερικό και από την Δευτέρα (26/06) αισθάνεται πολύ πιο φτωχό.

Αιτία ο θάνατος του Κρεγκ Μπράουν σε ηλικία 82 ετών, με τον Σκωτσέζο τεχνικό να έχει αφήσει το σημάδι του στην πατρίδα του έχοντας ως παράσημο το ότι παραμένει μέχρι σήμερα ο τελευταίος που οδήγησε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του σε τελική φάση Μουντιάλ, σε αυτό του 1998 στα γήπεδα της Γαλλίας.

Ο Μπράουν είχε αρχίσει την πορεία του στο τιμόνι της εθνικής Σκωτίας το 1986 ως βοηθός προπονητή αρχικά του Άντι Ρόξμπερφ (41 ματς) και ακολούθως του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον (7 ματς), για να αναλάβει στη συνέχεια την Κ21 και την Κ17 της χώρας και να μεταπηδήσει στην "μεγάλη" εθνική Σκωτίας το 1993, στον πάγκο της οποίας έκατσε για 71 παιχνίδια (αριθμός ρεκόρ), ως το 2001.

Ως παίκτης φόρεσε τη φανέλα των Νταντί και Φάλκιρκ (είχε παίξει και στα τμήματα υποδομής της Ρέιντζερς) ενώ μετά από την εθνική Σκωτίας, έκατσε στον πάγκο των Πρέστον Νορθ Εντ και Μάδεργουελ, πριν κλείσει την καριέρα του στην Αμπερντίν την οποία υπηρέτησε από το 2010 μέχρι το 2013.

TAGS ΣΚΩΤΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΣΚΩΤΙΑΣ ΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ