ΕΒΕΡΤΟΝ

Πέθανε ο ιστορικός πρόεδρος της Έβερτον, Μπιλ Κένραϊτ

Ο ιστορικός πρόεδρος της Έβερτον, Μπιλ Κένραϊτ
Ο ιστορικός πρόεδρος της Έβερτον, Μπιλ Κένραϊτ @2008 AP IMAGES

Η ποδοσφαιρική οικογένεια της Έβερτον βυθίστηκε στο πένθος καθώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών ο πρόεδρος των ζαχαρωτών, Μπιλ Κένραϊτ, που είχε διαγνωστεί με καρκίνο το 2015.

Ο κόσμος του αγγλικού ποδοσφαίρου και δη της Έβερτον δέχτηκε ένα ισχυρό πλήγμα αφού έφυγε από τη ζωή ένας από τους ανθρώπους που είχαν ταυτίσει το όνομά τους με την Premier League, ο επί σειρά ετών πρόεδρος της Έβερτον, Μπιλ Κένραϊτ.

"Ο σύλλογος έχασε έναν πρόεδρο, έναν ηγέτη, έναν φίλο και μια έμπνευση. Οι σκέψεις και οι προσευχές όλων στην Έβερτον είναι με τη σύντροφό του Τζένι Σίγκορουβ, την κόρη του Λούσι Κένραιτ, τα εγγόνια και όλους όσοι τον γνώριζαν και τον αγάπησαν", ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Έβερτον, με τον Κένραϊτ να έχει διαγνωστεί με καρκίνο το 2015 και να βρίσκεται το τελευταίο διάστημα σε μονάδα εντατικής θεραπείας μετά από εγχείριση στην οποία είχε υποβληθεί για αφαίρεση όγκου από το ήπαρ του.

Ο Κένραϊτ ήταν ηθοποιός και μουσικός από το Λίβερπουλ που έγινε ένας από τους πιο επιτυχημένους θεατρικούς ιμπρεσάριους, με τη μεγάλη αγάπη του για την Έβερτον να τον ωθεί να γίνει μέλος του διοικητικού συμβουλίου της το 1989 και να ηγηθεί του κονσόρτιουμ που πήρε τη σκυτάλη από τον Πίτερ Τζόνσον δέκα χρόνια αργότερα.

Το 2004 έγινε πρόεδρος των μπλε του Λίβερπουλ αλλά στο διάστημα της θητείας του δεν μπόρεσε να οδήγησει το σύλλογο σε επιτυχίες, με την Έβερτον να μην παίρνει κάποιον τίτλο και την ίδια ώρα να αποτυγχάνει να παρουσιάζει κάποιο πρότζεκτ για να αφήσει το ιστορικό "Γκούντισον Παρκ" και να μπει σε ένα σύγχρονο στάδιο.

Μετά από μία μακροχρόνια έρευνα για νέο επενδυτή, ο Κένραϊτ πούλησε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών στον Φαράντ Μοσίρι το 2016, ο οποίος του επέτρεψε πάντως να παραμείνει στη θέση του προέδρου, με την τελευταία φορά βρέθηκε πάντως στο "Γκούντισον" για να παρακολουθήσει παιχνίδι της αγαπημένης του ομάδας να είναι στις 3 Ιανουαρίου 2023.

TAGS ΕΒΕΡΤΟΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ