ΑΕΚ

Πέθανε ο Γιάννης Χανιώτης

Πέθανε ο Γιάννης Χανιώτης
Ο Γιάννης Χανιώτης με τη φανέλα της ΑΕΚ τη δεκαετία του 50 AEK FC

Το δικό της "αντίο" είπε η ΠΑΕ ΑΕΚ μέσα από ανάρτησή της στα social media, στον θρύλο της ομάδας, Γιάννη Χανιώτη, που της χάρισε το Κύπελλο Ελλάδας του 1956.

Φτωχότερη είναι από το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου η οικογένεια της ΑΕΚ, καθώς θρηνεί τον χαμό του Γιάννη Χανιώτη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 χρόνων.

Ο Χανιώτης φόρεσε τη φανέλα της Ένωσης τη δεκαετία του '50, με χρονιά ορόσημο για τον ίδιο το 1956, όταν με τα γκολ του κόντρα στον Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, σε ημιτελικό και τελικό αντίστοιχα, χάρισε το Κύπελλο Ελλάδας στον Δικέφαλο.

Αναλυτικά η ανάρτηση της ΠΑΕ ΑΕΚ:

Το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 χρόνων ο Γιάννης Χανιώτης, ο οποίος είχε φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ τη δεκαετία του '50 και ζούσε από το 1961 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Αγωνιζόταν στην επίθεση και ήταν από τους πρωταγωνιστές της κατάκτησης του Κυπέλλου του 1956, σκοράροντας σε όλα τα κρίσιμα ματς εκείνης της πορείας, συμπεριλαμβανομένων του ημιτελικού με τον Παναθηναϊκό και του τελικού με τον Ολυμπιακό, τους οποίους η ΑΕΚ νίκησε με το ίδιο σκορ, το 2-1.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ