ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Πέρεθ: "Αν δεν κάνουμε κάτι σύντομα, θα χρεοκοπήσουν πολλοί σύλλογοι"

Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ
Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ @ 2019 MANU FERNANDEZ/ASSOCIATED PRESS

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ υπεραμύνθηκε εκ νέου της στρατηγικής της Ρεάλ να πάει να επιλέξει το δρόμο της European Super League, τονίζοντας πως το ποδόσφαιρο είναι βαριά πληγωμένο και πως το νέο Champions League δεν είναι αρκετό για να το σώσει.

Η πρώτη σοβαρή προσπάθεια των ισχυρών του ποδοσφαίρου να πάνε κόντρα στο ρεύμα της UEFA και να δημιουργήσουν τη δική τους κλειστή λίγκα μπορεί να ναυάγησε, ωστόσο όλα δείχνουν πως δεν θα είναι και η τελευταία τους απόπειρα.

Τουλάχιστον με τα τωρινά δεδομένα, με τον Φλορεντίνο Πέρεθ να παραχωρεί συνέντευξη στην ισπανική εφημερίδα "As" και για μία ακόμα φορά να υπερασπίζεται το σχέδιο που είχαν καταστρώσει οι 12 "αποστάτες", τονίζοντας πως μόνο έτσι μπορεί να σωθεί το ποδόσφαιρο.

"Δεν είναι αλήθεια πως η European Super League πήγαινε ενάντια στα εθνικά πρωταθλήματα ή στην αξιοκρατία, όλα αυτά ήταν χειραγωγημένα. Αυτή η διοργάνωση ήταν ο καλύτερος δυνατός τρόπος για να βοηθήσουμε το ποδόσφαιρο να βγει από την κρίση, με δεδομένο πως είναι βαριά άρρωστο. Η οικονομία του συστήματος βουλιάζει και πρέπει να προσαρμοστούμε στους καιρούς που ζούμε.

Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα αντέξουν μόνο όσοι έχουν υποστήριξη από το κράτος ή είναι πολυεκατομμυριούχοι", δήλωσε μεταξύ άλλων ο ισχυρός άνδρας της Ρεάλ Μαδρίτης και πρόσθεσε: "Αυτό που έγινε με το νέο φορμάτ του Champions League δεν λύνει το πρόβλημα.

Πέρεθ: "Αν δεν κάνουμε κάτι σύντομα, θα χρεοκοπήσουν πολλοί σύλλογοι"
ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ AS ΜΕ ΤΟΝ ΦΛΟΡΕΝΤΙΝΟ ΠΕΡΕΘ

Δεν είναι η καλύτερη δυνατή λύση και δεν μπορούμε να περιμένουμε τόσο πολύ, μέχρι το 2024. Κάτι πρέπει να γίνει για τους νέους μεταξύ 14 και 24 ετών, εγκαταλείπουν το ποδόσφαιρο επειδή το βαριούνται. Υπάρχουν 4 δισεκατομμύρια οπαδοί ποδοσφαίρου σε όλο τον κόσμο και οι μισοί θα ήθελαν την Super League.

Σίγουρα κάναμε κάτι λάθος από την πλευρά μας, θα αρχίσουμε έναν νέο γύρο συνομιλιών για να ανταλλάξουμε ιδέες. Ίσως η συμμετοχή των πρώτων τεσσάρων ομάδων κάθε χώρας είναι μία λύση, θα δούμε, αλλά κάτι πρέπει να γίνει. Η αλήθεια είναι πως αν υπάρχουν περισσότερα ενδιαφέροντα και ανταγωνιστικά παιχνίδια, θα έρθουν περισσότερα χρήματα στο ποδόσφαιρο.

Και αυτά θα είναι για όλους, όχι μόνο για λίγους, επειδή τα εθνικά πρωταθλήματα θα αξίζουν πολύ περισσότερα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: @ 2019 Manu Fernandez/Associated Press

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑ UEFA EUROPEAN SUPER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ