ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πέντε παίκτες - βαρίδια που επιστρέφουν από δανεισμό το καλοκαίρι

Ο Αντονί Μαρσιάλ
Ο Αντονί Μαρσιάλ © 2021 PHIL NOBLE/AP IMAGES

Ο Μίραλεμ Πιάνιτς αποτελεί μία από τις περιπτώσεις παικτών που αγωνίζονται δανεικοί, αλλά το καλοκαίρι δύσκολα θα επιστρέψουν στις ομάδες όπου ανήκουν, αφού είναι ανεπιθύμητοι. Ποιοι είναι οι υπόλοιποι;

Οι μεγάλες ομάδες της Ευρώπης κάνουν ήδη τον προγραμματισμό για το ρόστερ της νέας σεζόν και τις προσθαφαιρέσεις που πρέπει να γίνουν στην επικείμενη θερινή μεταγραφική περίοδο.

Από τα λογιστικά βιβλία τους θα ήθελαν να διώξουν μόνιμα ορισμένους ποδοσφαιριστές που προς το παρόν τους έχουν διώξει ως δανεικούς. Το καλοκαίρι θα επιστρέψουν στη βάση τους και θα βρεθούν ξανά στη "μαύρη λίστα".

Παίκτες όπως ο Σαούλ Νίγκεθ και ο Ραφίνια αγωνίζονται ως δανεικοί σε μία ομάδα αυτήν τη στιγμή, ανήκουν σε άλλη και πρέπει να ψάχνουν από τώρα μία τρίτη για να παίζουν τη νέα σεζόν, αφού δύσκολα θα επιστρέψουν μόνιμα στη βάση τους.

Το SPORT24 βρήκε πέντε (από τις πολλές) περιπτώσεις δανεικών με μεγάλο συμβόλαιο, οι οποίοι είναι ανεπιθύμητοι από τις ομάδες που έχουν τα δικαιώματά τους.

Τανγκί Εντομπελέ (Τότεναμ)

Ο Τανγκί Εντομπελέ με τη φανέλα της Τότεναμ σε ματς κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ | 11 Απριλίου 2021
Ο Τανγκί Εντομπελέ με τη φανέλα της Τότεναμ σε ματς κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ | 11 Απριλίου 2021 @2021 MATTHEW CHILDS/POOL VIA AP IMAGES

Ο Τανγκί Εντομπελέ αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2019 για 60.000.000, όμως 2,5 σεζόν αργότερα ήταν σαν να μην είχε αγοραστεί! Η Τότεναμ τον έδωσε πίσω στη Λιόν ως δανεικό και με ρήτρα αγοράς στα ίδια χρήματα με εκείνα της πώλησης. Οι "γκον" δεν θα πλήρωναν αυτά τα χρήματα ακόμα κι αν ήταν εξαιρετικός σε αυτό το δεύτερο μισό της σεζόν, πόσο μάλλον τώρα που ο 25χρονος κεντρικός μέσος δεν έχει κάνει τη διαφορά. Ο Αντόνιο Κόντε δεν τον υπολογίζει και είναι απίθανο να εξαντλήσει το συμβόλαιό του μέχρι το καλοκαίρι του 2025.

Αξία Transfermarkt: 35.000.000

Άλβαρο Μοράτα (Ατλέτικο)

Ο Άλβαρο Μοράτα με τη φανέλα της Γιουβέντους σε ματς πρωταθλήματος κόντρα στην Κάλιαρι | 21 Νοεμβρίου 2020
Ο Άλβαρο Μοράτα με τη φανέλα της Γιουβέντους σε ματς πρωταθλήματος κόντρα στην Κάλιαρι | 21 Νοεμβρίου 2020 @2021 ANTONIO CALANNI/AP IMAGES

Ζοάο Φέλιξ, Ματέους Κούνια, Αντουάν Γκριεζμάν, Άνχελ Κορέα και Λουίς Σουάρες. Πρώτο μέλημα του Ντιέγκο Σιμεόνε είναι να διώξει επιθετικούς και όχι να πάρει κι άλλους πρωτοκλασάτους, όμως η επιστροφή του Άλβαρο Μοράτα στην Ατλέτικο δεν επαφίεται στις επιθυμίες του. Ο Ισπανός ήταν δανεικός για δύο χρόνια στη Γιουβέντους και αν οι Ιταλοί δεν ενεργοποιήσουν τη ρήτρα αποδέσμευσης των 35.000.000, ο 29χρονος επιθετικός θα επιστρέψει στη Μαδρίτη. Οι "μπιανκονέρι" δεν έχουν σκοπό να δώσουν τόσα χρήματα για έναν παίκτη που σε 41 αγώνες φέτος έχει σκοράρει 11 φορές κι έχει 7 ασίστ, ειδικά από τη στιγμή που το χειμώνα έδωσαν πακτωλό χρημάτων για να αποκτήσουν τον Ντούσαν Βλάχοβιτς. Ζήτησαν επαναδιαπραγμάτευση με τους "ροχιμπλάνκος", οι οποίοι τον Ιανουάριο δεν επέτρεψαν στον παίκτη να πάει στην Μπαρτσελόνα και ίσως να προσπαθήσουν να τον κρατήσουν εκτός Ισπανίας, ακόμα κι αν χρειαστεί να ρίξουν τις απαιτήσεις τους.

Αξία Transfermarkt: 30.000.000

Αντονί Μαρσιάλ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Ο Άντονι Μαρσιάλ στην αναμέτρηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Έβερτον
Ο Άντονι Μαρσιάλ στην αναμέτρηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Έβερτον © 2021 DAVE THOMPSON / AP IMAGES

Η επικείμενη άφιξη του Έρικ τεν Χαχ καθιστά ξανά χρήσιμο τον Ντόνι φαν ντε Μπεκ, με συνέπεια το μεγάλο βαρίδι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να αποτελεί ξεκάθαρα ο Αντονί Μαρσιάλ. Ύστερα από 6,5 χρόνια στο "Ολντ Τράφορντ" και πενιχρή προσφορά, ο 26χρονος διεθνής Γάλλος επιθετικός παραχωρήθηκε δανεικός στη Σεβίλλη, όπου πρόλαβε να... αποδοκιμαστεί για την -εκ νέου- πενιχρή προσφορά του. Σε 10 αγώνες με τους Ανδαλουσιάνους έχει ένα γκολ και μία ασίστ και κάθε συζήτηση για πιθανή παραμονή του είναι ξεκάθαρο πού θα καταλήξει. Με τη Γιουνάιτεντ έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2024, όμως οι "κόκκινοι διάβολοι" δεν σκοπεύουν να τον κρατήσουν μέχρι τότε.

Αξία Transfermarkt: 28.000.000

Άαρον Ράμσεϊ (Γιουβέντους)

Ο Άαρον Ράμσεϊ με τη φανέλα της Γιουβέντους
Ο Άαρον Ράμσεϊ με τη φανέλα της Γιουβέντους @ 2021 ANTONIO CALANNI / AP IMAGES

Ο Άαρον Ράμσεϊ είναι ο 8ος πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της Γιουβέντους σε μικτές αποδοχές (9.170.000), αλλά και ο πιο ακριβοπληρωμένος αν υπολογιστεί ο λόγος των λεπτών στα οποία αγωνίστηκε με το μισθό του. Γι' αυτό και οι "μπιανκονέρι" θέλουν να τον διώξουν από πέρυσι και τον Ιανουάριο κατάφεραν να τον ξεφορτωθούν έστω και με τη μορφή δανείου στη Ρέιντζερς. Στους Σκοτσέζους κατέγραψε οκτώ αγώνες, δύο γκολ και 388 λεπτά συνολικά, επίδοση που δεν προμηνύει την παραμονή του με αγορά, ειδικά από τη στιγμή που το πρωτάθλημα δείχνει να έχει χαθεί. Το συμβόλαιο του 31χρονου διεθνή με τη Γιουβέντους λήγει το καλοκαίρι του 2023 και δεν αποκλείεται να επανέλθουν οι σκέψεις για πρόωρη λύση του.

Αξία Transfermarkt: 5.000.000

Μίραλεμ Πιάνιτς (Μπαρτσελόνα)

Ο Μίραλεμ Πιάνιτς σε αναμέτρηση της Μπεσίκτας με τη Σπόρτινγκ στο Champions League
Ο Μίραλεμ Πιάνιτς σε αναμέτρηση της Μπεσίκτας με τη Σπόρτινγκ στο Champions League © 2021 AP IMAGES

Με τον Φιλίπε Κοουτίνιο να αποδίδει ως δανεικός στην Άστον Βίλα και να προκύπτει και... μάχη με τη Νιούκαστλ για το ποιος θα τον αγοράσει, το βαρίδι της Μπαρτσελόνα ακούει σε άλλο όνομα. Η ανταλλαγή του Μίραλεμ Πιάνιτς με τον Αρτούρ προκάλεσε μεγάλα ερωτήματα όταν έγινε το καλοκαίρι του 2020 και λίγο καιρό αργότερα είχαν επιβεβαιωθεί όσοι πίστευαν ότι ο Βόσνιος δεν θα κατάφερνε να αποδώσει τα αναμενόμενα. Τον Σεπτέμβριο παραχωρήθηκε δανεικός στην Μπεσίκτας για ένα χρόνο, όμως έπειτα από μόλις 24 συμμετοχές και δύο ασίστ, ο πρόεδρος του τουρκικού συλλόγου ανακοίνωσε πως ούτε ο 32χρονος μέσος ούτε κάποιος άλλος δανεικός θα παραμείνουν στην ομάδα το καλοκαίρι. Το συμβόλαιό του με την Μπαρτσελόνα εκπνέει στις 30 Ιουνίου του 2024 και αποτελεί ένα αγκάθι για τους Καταλανούς, αφού δεν υπολογίζεται από τον Τσάβι και ταυτόχρονα κοστίζει σε μισθό και απόσβεση περίπου 30.000.000 το χρόνο.

Αξία Transfermarkt: 11.500.000

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ LA LIGA ΙΣΠΑΝΙΑ ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΙΤΑΛΙΑ SERIE A ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE ΤΟΤΕΝΑΜ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ