ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Πελέ - Γκαρίντσα: Τα εκπληκτικά νούμερα του αήττητου διδύμου της Βραζιλίας

Pele is shown with fellow Brazilian soccer player Garrincha at the Museum of Modern Art in Rio de Janeiro, Dec. 20, 1973. (AP Photo)
Pele is shown with fellow Brazilian soccer player Garrincha at the Museum of Modern Art in Rio de Janeiro, Dec. 20, 1973. (AP Photo) ASSOCIATED PRESS

Ο Πελέ με τον Γκαρίντσα συνέθεσαν ένα εκπληκτικό δίδυμο για τη Βραζιλία με τους αριθμούς του να αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα.

Υπήρχαν πολλοί μεγάλοι παίκτες με τους οποίους ο Πελέ υπήρξε συμπαίκτης στην Εθνική ομάδα της Βραζιλίας. Ωστόσο, με έναν από αυτούς συνέθεσαν το απόλυτο δίδυμο.

Ο λόγος για τον θρυλικό Γκαρίντσα τον οποίο πολλοί Βραζιλιάνοι τον συνέκριναν μαζί του λόγω των τρομερών ικανοτήτων του μέσα στο γήπεδο.

Οι δυο τους υπήρξαν αντίπαλοι στο πρωτάθλημα της Βραζιλίας. Από την μία ο Πελέ φόρεσε τη φανέλα της Σάντος, ενώ ο Γκαρίντσα κυρίως με εκείνη της Μποταφόγκο.

"Ποτέ δεν έπαιξα είτε ως συμπαίκτης, είτε ως αντίπαλος με κάποιον καλύτερο από τον Γκαρίντσα. Στο γήπεδο ήμασταν συμπαίκτες. Έξω από αυτόν ήμασταν αδέρφια" ανέφερε για εκείνον ο Πελέ.

Τα τρομερά νούμερά τους στη Βραζιλία

Ωστόσο υπήρξαν και συμπαίκτες στην Εθνική Βραζιλίας με την οποία μεγαλούργησαν. Για την ακρίβεια οδήγησαν τη σελεσάο στην κατάκτηση δύο παγκοσμίων κυπέλλων (1958-1962).

Μαζί βρέθηκαν στο χορτάρι σε 40 αγώνες με την Βραζιλία να μη γνωρίζει την ήττα σε κανέναν από αυτούς. Συγκεκριμένα είχαν 36 νίκες και τέσσερις ισοπαλίες.

Σε αυτούς του 40 αγώνες μαζί σημείωσαν 55 γκολ εκ των οποίων τα 44 τα πέτυχε ο Πελέ και άλλα έντεκα ο Γκαρίντσα. Συνολικά, ο δεύτερος πέτυχε 17 γκολ με την Εθνική ομάδα της Βραζιλίας εκ των οποίων το 64% ήταν με συμπαίκτη τον Πελέ.

Η συγκινητική κίνηση του Πελέ για τον Γκαρίντσα

Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν την εξαιρετική συνεργασία που είχαν μέσα στα γήπεδα. Υπάρχει όμως μία κίνηση του Πελέ που δείχνει το σεβασμό που είχε στον "αδερφό" του όπως τον έχει χαρακτηρίσει.

Το 1973 η Ομοσπονδία της Βραζιλίας πραγματοποίησε φιλικό παιχνίδι για να τιμήσει τον Γκαρίντσα στο αντίο του από τα γήπεδα. Ο Πελέ είχε σταματήσει από την Εθνική δύο χρόνια νωρίτερα, ωστόσο επέστρεψε για να αγωνιστεί στο συγκεκριμένο ματς το οποίο διεξήχθη στο Μαρακανά μπροστά σε 150.000 φιλάθλους.

Μάλιστα, ο Πελέ σκόραρε στο συγκεκριμένο ματς το οποίο βρήκε νικήτρια την ομάδα της Βραζιλίας με 2-1 απέναντι σε σύνολο το οποίο απάρτιζαν παίκτες απ' όλο τον κόσμο.

TAGS ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΠΕΛΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ