ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Πελέ: Επιδεινώθηκε η υγεία του, σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν

Ο θρύλος του ποδοσφαίρου, Πελέ, στην κλήρωση για το Παγκόσμιο Κύπελλο
Ο θρύλος του ποδοσφαίρου, Πελέ, στην κλήρωση για το Παγκόσμιο Κύπελλο © 2017 ALEXANDER ZEMLIANICHENKO / AP IMAGES

Ο Πελέ συνεχίζει να δίνει μεγάλη μάχη για τη ζωή του όμως τα τελευταία νέα αναφορικά με την εξέλιξη της υγείας του είναι ανησυχητικά, με ιατρικό ανακοινωθέν να αναφέρει πως ο καρκίνος έχει βλάψει την καρδιά και τα νεφρά του "βασιλιά".

Ο Πελέ έχει δίπλα του όλο τον κόσμο του ποδοσφαίρου που προσεύχεται για εκείνον στη μεγάλη και σκληρή μάχη που δίνει εδώ και χρόνια με τον καρκίνο, όμως τα τελευταία μηνύματα κάθε άλλο παρά καθησυχαστικά είναι.

Αυτά ήρθαν μέσω ενός ιατρικού ανακοινωθέντος που εξέδωσε την Τετάρτη (21/12) το νοσοκομείο "Albert Einstein" του Σάο Πάουλο στο οποίο νοσηλεύεται ο "βασιλιάς" του ποδοσφαίρου, και το οποίο υπογραμμίζει πως ο καρκίνος έχει προχωρήσει και έχει επηρεάσει την καρδιά και τα νεφρά.

"Ο Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο, που έγινε δεκτός από τις 29 Νοεμβρίου για επαναξιολόγηση της χημειοθεραπείας για όγκο του παχέος εντέρου και θεραπεία λοίμωξης του αναπνευστικού, παρουσιάζει εξέλιξη της ογκολογικής νόσου και απαιτεί μεγαλύτερη προσοχή σχετικά με νεφρικές και καρδιακές δυσλειτουργίες.

Ο ασθενής παραμένει νοσηλευόμενος σε κοινό χώρο, υπό την απαραίτητη φροντίδα της ιατρικής ομάδας", αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν.

Πελέ: Επιδεινώθηκε η υγεία του, σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν

Μάλιστα, λίγο πριν κυκλοφορήσει το ιατρικό ανακοινωθέν, η κόρη του, Κέλι Νασιμέντο, είχε αφήσει να εννοηθεί πως η κατάσταση είναι ιδιαίτερα λεπτή, μέσω ανάρτησής της στο Instagram.

"Τα Χριστούγεννα στο σπίτι μας έχουν ανασταλεί. Αποφασίσαμε με τους γιατρούς ότι για διάφορους λόγους θα ήταν καλύτερα για εμάς να μείνουμε εδώ με όλη τη φροντίδα που μας προσφέρει αυτή η νέα οικογένεια στο Einstein!!

Εμείς, όπως πάντα, σας ευχαριστούμε για όλη την αγάπη που μας δείχνετε στη Βραζιλία και σε όλο τον κόσμο! Η αγάπη σας γι 'αυτόν, οι ιστορίες σας και οι προσευχές σας είναι μια τεράστια παρηγοριά, επειδή γνωρίζουμε ότι δεν είμαστε μόνοι...

Σας αγαπάμε, θα σας ενημερώσουμε την επόμενη εβδομάδα", έγραψε χαρακτηριστικά.

TAGS ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΛΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ