ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πελέ: "Αφαιρέστε τους τίτλους από το Μαραντόνα"

Πελέ: "Αφαιρέστε τους τίτλους από το Μαραντόνα"
Πελέ-Μαραντόνα

Ο Πελέ υποστήριξε ότι θα πρέπει να αφαιρεθούν τίτλοι από τον Μαραντόνα, καθώς βρέθηκε θετικός σε χρήση εφεδρίνης στο Μουντιάλ του 1994

Με δηλώσεις που παραχώρησε στην εφημερίδα της πατρίδας του "O Estrado de S. Paulo", ο Πελέ χρησιμοποίησε το θέμα του ντόπινγκ, το οποίο μαστίζει τον σύγχρονο αθλητισμό, προκειμένου να ρίξει θανατηφόρα βέλη στον "Πίμπε Ντ'Όρο".
"Γιατί αφαιρούνται τα μετάλια από τόσους πολλούς αθλητές όταν βρίσκονται σε θετικοί για ελέγχους αντιντόπινγκ και σε αυτόν όχι;", σχολίασε χαρακτηριστικά το "μαύρο διαμάντι" του βραζιλιάνικου και παγκοσμίου ποδοσφαίρου, με τα "καρφιά" να έχουν άμεσο αποδέκτη τον Μαραντόνα.

Και αυτό γιατί ο πρώην Αργεντινός άσος πανηγύρισε την κατάκτηση του Μουντιάλ του 1986 καθώς και τέσσερις τίτλους με τη φανέλα της Νάπολι (δύο πρωταθλήματα, ένα Κόπα Ιτάλια και ένα Κύπελλο UEFA), ενώ στη συνέχεια τιμωρήθηκε καθώς βρέθηκε θετικός σε χρήση εφεδρίνης κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ των ΗΠΑ το 1994.

"Για αυτό το γεγονός θα πρέπει να χάσει όλους τους προηγούμενους τίτλους που έχει κερδίσει".


Ο Πελέ δεν έμεινε όμως εκεί, αλλά αναφέρθηκε και στις τεχνικές αρετές του Μαραντόνα, υπογραμμίζοντας ότι ο συμπατριώτη τους, Αλφρέδο Ντι Στέφανο, ήταν πολύ καλύτερος...

"Ο Μαραντόνα ήταν ένας έξοχος ποδοσφαιριστής, όμως δεν έκανε ντρίμπλα με το δεξί πόδι, δεν έβαζε γκολ με το κεφάλι, συνεπώς δεν ήταν ολοκληρωμένος.

Σε εμένα άρεσε περισσότερο ο συμπατριώτης του, Αλφρέδο Ντι Στέφανο. Ήταν καλύτερος από τον Μαραντόνα. Πιο ολοκληρωμένος, πιο γρήγορος, ενώ σημείωνε περισσότερα γκολ".





Σύμφωνα με την άποψη του Πελέ, ακόμα καλύτερος παίκτης από τον Μαραντόνα ήταν και ο Βραζιλιάνος Ζίκο: "Τον αποκαλούσαν λευκό Πελέ, ήταν πράγματι ένας παίκτης που είχε το ίδιο αγωνιστικό στιλ με εμένα.

Εκτελούσε καλά τα φάουλ, μοίραζε ασίστ, έβαζε γκολ ενώ πατούσε την αντίπαλη περιοχή",

δήλωσε χαρακτηριστικά.







ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ