ΙΣΠΑΝΙΑ

Πέδρο Ρότσα: Έκπληκτος δηλώνει ο υπηρεσιακός πρόεδρος της RFEF για τη μετατροπή του από μάρτυρα σε κατηγορούμενο

Ο υπηρεσιακός πρόεδρος της RFEF, Πέδρο Ρότσα | Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023
Ο υπηρεσιακός πρόεδρος της RFEF, Πέδρο Ρότσα | Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023 © 2024/MANU FERNANDEZ/AP IMAGES

Η εισαγγελία μετέτρεψε τον υπηρεσιακό πρόεδρο της RFEF, Πέδρο Ρότσα, από μάρτυρα σε κατηγορούμενο, ύστερα από την κατάθεσή του το πρωί της Παρασκευής. Έκπληκτος και αθώος δηλώνει ο Ισπανός παράγοντας.

Ο υπηρεσιακός πρόεδρος της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Πέδρο Ρότσα, από μάρτυρας μετατράπηκε σε κατηγορούμενο για το σκάνδαλο διαφθοράς που πλήττει τη RFEF.

Ο Ισπανός παράγοντας κατέθεσε το πρωί της Παρασκευής στην αστυνομία, με την AS να υποστηρίζει ότι τα όσα κατέθεσε οδήγησαν στην αλλαγή της κατάστασής του.

"Ο Πέδρο Ρότσα είναι ο πρώτος που εξεπλάγην από ό,τι συνέβη στην αίθουσα νο4 της Μαχανταόντα και έκτοτε, όπως εξήγησε σε ανακοίνωσή του, δεν έχει γνώση, οπότε και ευθύνη για τα γεγονότα που βρίσκονται υπό έρευνα. Γι' αυτόν τον λόγο, υποστηρίζει ότι θα υπερασπιστεί την αθωότητά και την ειλικρίνειά του μέχρι την ύστατη στιγμή", αναφέρεται μεταξύ άλλων σε δήλωση που δημοσιεύτηκε εκ μέρους του.

Οι έρευνες διεξάγονται σχετικά με ορισμένα συμβόλαια της ομοσπονδίας για κατασκευές αξίας 5.000.000 ευρώ, στα οποία φέρεται πως υπολογίζονταν και μίζες για διάφορα άτομα της RFEF.

Ο Ρότσα εμφανίζεται να έχει προβεί σε ενέργειες πέραν των αρμοδιοτήτων του στο διάστημα που ανέλαβε πρόεδρος στη θέση του αποπεμφθέντα Λουίς Ρουμπιοάλες, όπως το να μη συγκαλέσει εγκαίρως προεδρικές εκλογές (στις οποίες εμφανιζόταν φαβορί) και το να απολύσει και να προσλάβει διάφορα άτομα.

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ