THE SPORTS ECONOMIST

Παυλίδης: Αδιαμφισβήτητο και σοβαρότατο το ενδιαφέρον της Γκλάντμπαχ

Ο Βαγγέλης Παυλίδης σε αγώνα της Άλκμααρ
Ο Βαγγέλης Παυλίδης σε αγώνα της Άλκμααρ AP PHOTO/PETER DEJONG

Η επικείμενη αλλαγή προσώπων στην επιθετική γραμμή της Γκλάντμπαχ έχει φέρει σε πρώτο πλάνο των «λιονταριών» για την ενίσχυσή τους τον Βαγγέλη Παυλίδη, ο οποίος έχει περάσει με εξαιρετικό βαθμό όλα τα απαραίτητα στάδια του scouting του γερμανικού συλλόγου.

Το ενδιαφέρον της Γκλάντμπαχ για τον Βαγγέλη Παυλίδη το έφερε στην επιφάνεια πριν από μερικές ημέρες η γερμανική Bild. Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για κάτι περισσότερο από ενδιαφέρον, αφού ουσιαστικά προσεγγίζει τα όρια της απόφασης των "πουλαριών" για να κινηθούν για τον διεθνή Έλληνα επιθετικό στην ερχόμενη μεταγραφική περίοδο.

Έτσι κι αλλιώς το καλοκαίρι και οι τρεις της γραμμής κρούσης του γερμανικού συλλόγου, ο Ελβετός Μπριλ Εμπολό, ο Γάλλος Αλασανέ Πλεά και ο συμπατριώτης του Μάρκους Τουράμ αναμένεται να πουληθούν. Για την ακρίβεια είναι προγραμματισμένο να πουληθούν, αφού άπαντες μπαίνουν στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου τους και από τη στιγμή που δεν υπάρχει διάθεση επέκτασης παραμονής, τότε η παραχώρησή τους είναι μονόδρομος για την Γκλάντμπαχ.

Εξέλιξη - είτε είναι καθολική και αφορά και τους τρεις, που είναι το πιθανότερο, είτε μερική και αφορά κάποιον ή κάποιους από τους τρεις - θα προκαλέσει ανάγκη αναδόμησης της επιθετικής γραμμής της ομάδας του Άντι Χίτερ. Τσεκαρισμένος επαναλαμβανόμενα ο Παυλίδης είναι στις προθέσεις των ιθυνόντων της Γκλάντμπαχ να αποτελέσει κομμάτι αυτής της αναδόμησης.

Τα δεδομένα

Η τελευταία φορά που άνθρωποι της Μπορούσια παρακολούθησαν δια ζώσης τον 24χρονο επιθετικό στην τελευταία διεθνή αναμέτρηση της ΑΖ, στη φιλοξενία δηλαδή της Μπόντο Γκλιμτ στη ρεβάνς των "16" του Conference League. Απολύτως ενδεικτικό του στάτους του scouting το ότι στη σουίτα του "AFAS" βρέθηκαν μαζί ο υπεύθυνος του αγωνιστικού σχεδιασμού, Στέφεν Κορέλ και ο επικεφαλής του τμήματος scouting του γερμανικού συλλόγου, Μάριο Βόσεν.

Ταυτόχρονη παρουσία που υποδηλώνει... τελεσίδικες καταστάσεις, έστω τουλάχιστον, σε επίπεδο τσεκαρίσματος. Τα δύο γκολ που πέτυχε στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο Παυλίδης αυτονόητα προσέθεσαν στην ήδη θετικότατα σχηματισμένη άποψη των "πουλαριών" γι' αυτόν, με το πακέτο που τον συνοδεύει - μιλάει γερμανικά μιας και έχει θητεύσει στις ακαδημίες της Μπόχουμ και στη δεύτερη ομάδα της Ντόρτμουντ, σε κατάλληλη ηλικία, συνεπής στο σκοράρισμα σε διαδοχικές σεζόν στην Eredivisie, διεθνής και κυρίως ταιριαστός στο αγωνιστικό προφίλ και φιλοσοφία του Χίτερ - να έχει φέρει, δεδομένα, ως μια από τις επιλογές ενδιαφέροντος και (πιθανότατα) προτεραιότητας στη μεταγραφική αναζήτηση της Γκλάντμπαχ.

Επαφές ακόμη μεταξύ συλλόγων δεν έχουν υπάρξει (αναμένονται πάντως το αμέσως επόμενο διάστημα). Λογικό εν πολλοίς, αφού και η Γκλάντμπαχ και η ΑΖ βρίσκονται στην τελική ευθεία της σεζόν, διεκδικώντας στόχους σε Bundesliga και Eredivisie αντίστοιχα.

Ο Παυλίδης "τρέχει" μόλις τον πρώτο χρόνο της συνεργασίας του με την ολλανδική ομάδα (έχει συμβόλαιο ως το 2025), το πλαφόν των απαιτήσεων της οποίας για την παραχώρηση του (σ.σ. πέρυσι δαπάνησε 2,5 εκατ. ευρώ για την αγορά του από τη Βίλεμ) θα είναι το τελευταίο "κλειδί" για το αν προχωρήσει ή όχι το φλερτ της Γκλάντμπαχ – club στο οποίο διαθέτει εξαιρετικό δίαυλο ο ατζέντης του Έλληνα επιθετικού, Μίνο Ραϊόλα (και ατζέντης και του φευγάτου Τουράμ), παρότι μέχρι στιγμής λόγω και των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει δεν έχει, ακόμη, εμπλακεί στην όλη υπόθεση - στο επόμενο και πιθανότατα καταλυτικό επίπεδο.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ BUNDESLIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ